Μετά το βραβείο «Community Impact Award», το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» βραβεύτηκε και με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για το 2014.

Πρόκειται για το περιοδικό που πωλείται στους δρόμους της Αθήνας από άνεργους και άστεγους, οι οποίοι κρατούν μέρος του αντιτίμου ως αμοιβή.

 Η βράβευση αφορά τη «Σχεδία», αλλά και τις πρωτοβουλίες «Γκολ στη Φτώχεια» (ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων) και «Ένας Καφές σε Περιμένει».
Οι τρεις πρωτοβουλίες συνθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι του πεδίου δράσεων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης».

Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Απρίλιο, πάνελ ειδικών της FIFA συμπεριέλαβε την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια»/Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το ποδόσφαιρο για την ενεργοποίηση των αστέγων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Για το 2014 βραβεύτηκαν με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», επίσης, η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, καθώς και το Χαμόγελο του Παιδιού.
ΣΣ: Επισυνάπτονται φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το περιοδικό «Σχεδία».