Έκθεση – βόμβα του Ινστιτούτου του Αμβούργου για το ασφαλιστικό σύστημα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Η έκθεση που έχει στα χέρια της η τρόικα κάνει λόγο για «μαύρη» τρύπα 1,12 τρισεκατομμύρια ευρώ, με τους εκπροσώπους των δανειστών να απαιτούν περικοπές έως και 80% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ταυτόχρονα, η «Αγορά» αποκαλύπτει τις απαιτήσεις – φωτιά που των εκπροσώπων των δανειστών για να συμφωνήσουν σε χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας, είτε μέσω πιστωτικής γραμμής, είτε με παράταση του μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα της τάξης του 4,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ποσοστό που στην εκτίμηση ψήφου ανέρχεται στο 5,5%. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,9%, η Νέα Δημοκρατία 19,6%, το Ποτάμι 7,5%, το ΚΚΕ 5%, η Χρυσή Αυγή 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ  μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,6%, η ΝΔ 25,1%, το Ποτάμι 9,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Χρυσή Αυγή 6,3%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, οι ΑΝΕΛ 4% και η ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1,4%. 

Όχι και μάλλον όχι σε πρόωρες εκλογές λένε έξι στους 10 (60%), ενώ ναι και μάλλον ναι το  37,8%. 

Η εφημερίδα φέρνει στο φως το σχέδιο για την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα ώστε να βρεθούν κεφάλαια για τις επεκτάσεις του Μετρό.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτονται τα τρία άγνωστα ραντεβού Σαμαρά-Καραμανλή στην Κηφισιά.
 
Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης, ο καθηγητής Οικονομίας Διονύσης Χιόνης  και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.