Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι περικοπές που επέβαλλε η κυβέρνηση της Αυστραλίας στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ιδρύματα ABC και SBS τα οποία και κατηγόρησε ότι δεν είναι αντικειμενικά. 

Η κυβέρνηση του Τόνι 'Αμποτ επιμένει ότι οι περικοπές που επέβαλε κατά κύριο λόγο στο ABC αλλά και στην SBS δεν οφείλεται στη διάθεσή της να «τιμωρήσει» τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ιδρύματα, αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να περιορίσει τα ελλείμματα.  

Πάντως η κυβέρνηση δεν φαίνεται να πείθει, με αποτέλεσμα οι περικοπές να έχουν προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και να γίνονται μαζικές διαδηλώσεις καθώς πολλοί Αυστραλοί θεωρούν το ABC «μοναδικό και ιερό θεσμό». Την ίδια στιγμή πάνω από 400 εργαζόμενοι ABC, θα χάσουν τις δουλειές τους μετά τη μείωση της χρηματοδότησής του (μιας και η νομοθεσία δεν του επιτρέπει να έχει διαφημίσεις). 

Εκτός από τις απολύσεις των εργαζόμενων, το ABC, για να τα βγάλει πέρα και να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, μετά τη μείωση κατά 250 εκατομμύρια δολάρια της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει, θα προβεί σε περικοπές αρκετών προγραμμάτων και στη μείωση της κάλυψης αρκετών αθλητικών αγώνων.