Έκθεση – σοκ της τρόικας αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Οι τέσσερις απαιτήσεις «βόμβα» των εκπροσώπων των δανειστών, αφορούν φρένο στην έκδοση νέων συντάξεων, νέο μαχαίρι στις δαπάνες υγείας, εσωτερικό δανεισμό του δημοσίου από ΔΕΚΟ και τράπεζες και πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για το 2015. 

Η «Αγορά» φιλοξενεί δήλωση αξιωματούχου της ΕΚΤ, ο οποίος προειδοποιεί: «Αν δεν τα βρείτε με Κομισιόν και ΔΝΤ ξεχάστε τον φθηνό δανεισμό».

Ταυτόχρονα σκιαγραφεί το μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα:

«Δεν θα σας περιμένουμε μετά τις 16 Φεβρουαρίου». 

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, δηλώνει: «Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικό το δίμηνο της παράτασης για το μνημόνιο».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαμηνύει πως «κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ». 

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με πλούσιο ρεπορτάζ για τους 8 βουλευτές που θα κρίνουν την προεδρική εκλογή, ενώ φιλοξενεί και δήλωση του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Αμοιρίδη που επισημαίνει:

«Η λύση για την Προεδρία θα μπορούσε να λέγεται Κουβέλης». 

Τέλος, η «Αγορά» αποκαλύπτει το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για την ίδρυση κόμματος με το όνομα «Σοσιαλιστικό Κίνημα». 

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης, ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας και εκτάκτως ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης που προτείνει «Να ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σταύρο Δήμα».

TAGS