«Με λένε Ιοκάστη και δεν είμαι καθόλου καλά... Πόσα ν’ αντέξει το δύστυχο μυαλό μιας απλής, πλην τίμιας νοικοκυράς, μ’ ένα φλοράλ φόρεμα;».

Αυτό διερωτάται η ηρωίδα της νέας συμπαραγωγής της Nova, «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», που κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πρωτοχρονιά, σε διανομή Odeon. Στη νέα θεότρελη κωμωδία καταστάσεων του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σκηνοθέτη των επιτυχιών «Σούλα Έλα Ξανά» και «Μόλις Χώρισα», πρωταγωνιστούν οι Ρένια Λουιζίδου ως Ιοκάστη, με συμπρωταγωνιστές τους Τάκη Σπυριδάκη, Παύλο Ορκόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα και Σάββα Πούμπουρα. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ενώ το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύουν οι Πίτσα Παπαδοπούλου και Λεωνίδας Βελής.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια, που προέρχεται από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.  Αρχηγός της η εκρηκτική Ιοκάστη Παπαδάμου, η οποία σημειώνει: «Στην αρχή της τελευταίας μου μέρας, που παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε τόσο ευχάριστα, ήξερα ότι έχω έναν άντρα πεθαμένο, μια κόρη που μαγείρευε και ένα γιο πιανίστα. Κατά τη διάρκεια της μέρας, μαθαίνω ότι η κόρη μου τα μαγείρευε με το συνέταιρο του μακαρίτη του άντρα μου, ο γιος μου ήταν πιανίστας σε ταινίες πορνό και τα είχε με τον πρωταγωνιστή, ο άντρας μου, μου εμφανίστηκε σα φάντασμα στο σαλόνι μου και το χειρότερο απ’ όλα, η αισθητικός μου βρέθηκε νεκρή στον κήπο της κολλητής μου κι έμεινα χωρίς μανικιούρ! Στο τέλος της μέρας, ο άντρας μου εμφανίστηκε σε όλη την οικογένεια και παραδέχτηκε ότι τα είχε με τη νεκρή αισθητικό, η κόρη μου παράτησε το συνέταιρο και τα έφτιαξε με έναν αλλοδαπό ηλεκτρολόγο και ο γιος μου τα έφτιαξε με το μπάτλερ μου! Πόσο πιο disco να σας τα πω για να νιώσετε τον πόνο μου;».

Λίγες ημέρες πριν από την κινηματογραφική πρεμιέρα, η Ρένια Λουιζίδου και ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος θα μιλήσουν για την ταινία στην εκπομπή «ΛΑΜΠΑΤΕΡ» με τους Λάμπη Ταγματάρχη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που θα προβληθεί από το Novalifε στις 29/12 (22:50). Η ταινία «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», θα μεταδοθεί αποκλειστικά και σε Α’ τηλεοπτική προβολή από τα κινηματογραφικά κανάλια Novacinema, εντός του 2015. Σημειώνεται ότι 120 συνδρομητές Forthnet και Nova κέρδισαν διπλές προσκλήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης συνδρομητών «Forthnet & Nova Προνόμια», για να απολαύσουν πρώτοι την ταινία, στην επίσημη κινηματογραφική της πρεμιέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 22/12.

TAGS