Η στιγμή που ένας 84χρονος ετοιμοθάνατος άνθρωπος αφήνει την τελευταία του πνοή πρόκειται να μεταδοθεί στο δεύτερο επεισόδιο της επιστημονικής σειράς του BBC «Inside the Human Body». Το επεισόδιο θα προβληθεί στις 12 Μαΐου και όπως αναφέρει ο παρουσιαστής της σειράς Μάικλ Μόσλεϊ στο περιοδικό Radio Times, κάποιοι θα διαφωνήσουν με τη μετάδοση, αλλά είναι σημαντικό «να μην αποφεύγουμε τη συζήτηση για τον θάνατο και όταν είναι δικαιολογημένο να τον δείχνουμε».

Η σειρά ασχολείται με το ανθρώπινο σώμα, από τη στιγμή της σύλληψης, στην πρώτη αναπνοή του βρέφους, στην ενηλικίωση αλλά και στο πώς το σώμα αμύνεται.

Οι δημιουργοί του προγράμματος πλησίασαν πολλούς νοσηλευόμενους για να βρουν κάποιον που θα συμφωνούσε να μαγνητοσκοπηθούν οι τελευταίες του στιγμές και αυτός ήταν ο ηλικιωμένος Τζέραλντ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Ο 84χρονος τους είπε ότι ήλπιζε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει άλλους.

«Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά αποδεδειγμένα αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, δεν θα είμαι εδώ για πολύ ακόμα… Δεν φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι θα είναι σαν να κόβεις μια ταινία με ένα ψαλίδι, αν και μπορεί. Όπως και να ‘χει, έχω τυφλή πίστη στο ότι δεν θα εξαφανιστώ τελείως», είχε πει. Πέθανε στην αυγή του 2011.

Πηγή: enimerosi24
TAGS