current views are: 2

27 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:59

Είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη (φωτό)

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης. 

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο των Αθηνών ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης. 

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε, το μεσημέρι, από το ΑΝεκροταφείο των Αθηνών ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης.

Τον δάσκαλο της δημοσιογραφίας που έφυγε ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 77 του χρόνια αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι του, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, ενώ έστειλαν στεφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στο Α’ Νεκροταφείο ήσαν μεταξύ άλλων,ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, η ‘Αντζελα Γκερέκου, ο Αντώνης Σκυλλάκος, η Όλγα Τρέμη κ.α

«Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία», είπε αναφερόμενη στο έργο του εκλιπώντος, η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνίδου, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

«Με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, χάνεται ένας από τη γενιά των διευθυντών εφημερίδων που έγραψαν ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της “Ελευθεροτυπίας” και συνέδεσε τη ζωή του μια εφημερίδα, η οποία έφερε νέα πνοή στον Τύπο και διαμόρφωσε συνειδήσεις σε γενεές Ελλήνων», τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.