«Μαζί τα είπανε- Ανθολόγιο εξαπάτησης», είναι ο τίτλος του βιβλίου τριών δημοσιογράφων-ερευνητών που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη
 
Οι Βασίλης Κουφόπουλος, Λεωνίδας Σακλαμπάνης και Δημήτρης Μαρούλης παρουσιάζουν σε ένα βιβλίο μια εντυπωσιακή δουλειά-έρευνα, που αφορά στη σύγχρονη πολιτική ζωή του τόπου από το 1996 έως σήμερα. 
 
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο πολιτικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής της χώρας για διάφορα ζητήματα με κορυφαίο την οικονομία και υπενθυμίζει πράγματα και καταστάσεις. 
 
«Αναζητήσαμε τις δηλώσεις τους διότι συνιστούν τις δεσμεύσεις τους έναντι των πολιτών», αναφέρουν οι συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου και προσθέτουν: «Στις σελίδες του βιβλίου επιχειρείται η καταγραφή-με τη συνδρομή πολλών και διαφορετικών πηγών- του βάθους της πολιτικής ανακολουθίας στην Ελλάδα, η οποία με ευθύνη (όχι όλων) των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, παρήγαγε «πολιτικά μυθεύματα» τεραστίων διαστάσεων. [...] Θυμάται άραγε κάποιος ότι μια σειρά πρωθυπουργών και υπουργών από το 1993 μέχρι σήμερα μιλούσαν για το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα»; […] Αλήθεια, τι έλεγε για το μνημόνιο και το ΔΝΤ ο Α. Σαμαράς από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ποιες δεσμεύσεις είχε αναλάβει προσωπικά πριν από τις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγους μήνες δηλαδή προτού ταξιδέψει στο Καστελόριζο και οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ; Ή πώς μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγους μήνες ο Γ. Παπακωνσταντίνου από πολέμιος των φόρων, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρώτο υπουργό Οικονομικών που έκανε πρωταθλητισμό με την συντριπτική αύξηση της φορολογίας;». 
 
Μια σπουδαία συλλογή στοιχείων, πληροφοριών και πηγών που αφήνει στον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του.