current views are: 3

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση05:34

Χατζηνικολάου, Τράγκας, Ελληνοφρένεια και Γεωργίου οι πιο δημοφιλείς!

Ένα απ τα  πιο αγαπημένο και απ τα πλέον συντροφικά αλλά και αξιόπιστα μέσα μαζικής επικοινωνίας θεωρείται το ραδιόφωνο.

Δημοσίευση 05:34’
αρθρο-newpost

Ένα απ τα  πιο αγαπημένο και απ τα πλέον συντροφικά αλλά και αξιόπιστα μέσα μαζικής επικοινωνίας θεωρείται το ραδιόφωνο.

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα 

Ένα απ’ τα  πιο αγαπημένο και απ’ τα πλέον συντροφικά αλλά και αξιόπιστα μέσα μαζικής επικοινωνίας θεωρείται το ραδιόφωνο. Η οικειότητα με την φωνή του παραγωγού, η καλλιέργεια της αίσθησης πως απευθύνεται μόνο σε σένα αλλά και η μεγάλη δεξιοτεχνία του ανθρώπου που είναι στο μικρόφωνο να σε καθηλώνει μόνο με τις γνώσεις και την επικοινωνιακή του ικανότητα, το κάνουν πάντα ακαταμάχητο.

Στις άκρως πολιτικές εποχές μας, ο συνδυασμός δε εξαιρετικής μουσικής, αξιόπιστης ενημέρωσης, έξυπνου σχολιασμού και μοναδικών προσωπικοτήτων ως αιχμή του δόρατος σε μια δημοσιογραφία που επιμένει στο θάρρος της με κάθε κόστος αναδεικνύει το ραδιόφωνο του RealFM, 97,8 ως πρώτο και με διάφορα στις προτιμήσεις των ακροατών και για τους πρώτους μήνες του 2015, χωρίς αυτό να προκαλεί καμία έκπληξη μιας και έτσι γίνεται σχεδόν κάθε φορά!   

Με την επίγνωση του πόσο κουραστικά είναι τα νούμερα στην ανάγνωση, την ανάλυση και την μελέτη τους, ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα ποσοστά από Δευτέρα έως Παρασκευή των ενημερωτικών ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν ως εξής:

  • RealFM 97,8: 19,2%
  • ΣΚΑΪ 100,3: 12,3%
  • ΒΗΜΑFM 99,5: 5,5%
  • 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: 4,2%
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: 3,2% 

Έτσι Δευτέρα έως Παρασκευή ο RealFM σημειώνει ποσοστό 19,2% επί του συνόλου των ακροατών ενώ Δευτέρα έως Κυριακή σημειώνει 18% και πάλι με αντίστοιχα μεγάλη διάφορα με τους υπόλοιπους σταθμούς.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Τράγκας, η Ελληνοφρένεια, ο Τάκης Χατζής με τον Μάκη Γεωργίου στο καθημερινό πρόγραμμα, η Σεμίνα Διγενή τις Παρασκευές, ο Κωσταντίνος Λαβίθης τις νύχτες μέχρι το ξημέρωμα, είναι αυτοί που σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ακροαματικότητας, με παρεμβατικότητα, απαλότητα, αμεσότητα και εγκυρότητα.  

Συγκεκριμένα, στην πρωινή ζώνη ο Νίκος Χατζηνικολάου έρχεται πρώτος με 14,4% και 17% ενώ ιδιαίτερα υψηλά νούμερα συγκεντρώνει και ο Γιώργος Τράγκας στο δίωρο 8-10 ο οποίος φτάνει το 15,5% και 15,7%. 

Στην ζώνη 13:00- 14:00 ο Real κρατά τα νούμερά του με την Ελληνοφρένεια να έρχεται υψηλά στις προτιμήσεις των ακροατών και να αγγίζει το 16,6%.

Κάθε μεσημέρι (Δευτέρα – Πέμπτη) οι Τάκης Χατζής– Μάκης Γεωργίου  στην ώρα τους, 15.30 – 17.00, αποσπούν υψηλή ακροαματικότητα όπως 9,4% και 9,5% κρατώντας την πρώτη θέση στη μεσημεριανή ζώνη την ώρα που απέναντί τους οι ακροαματικότητες των άλλων ραδιοφωνικών σταθμών είναι: ΒΗΜΑ fm 2,3%, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 2,2%, ΣΚΑΙ 3,4%, 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 3%.