Χθες η ΕΣΗΕΑ, για άλλη μια φορά, κήρυξε απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα λοιπά συνδικαλιστικά σωματεία. Τα μέλη του ΔΣ φυσικά και ήξεραν τον κίνδυνο: Να καεί η Αθήνα, χωρίς να υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη. Και να, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά και δίνει μάχη για τη ζωή του. Οι γιατροί έκαναν έκκληση να υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος. Η ΕΣΗΕΑ όμως, συνέχισε να κοιμάται.
Στον αντίποδα, είχε ευήκοα ώτα στην έκκληση της ΝΔ να μην πραγματοποιηθεί σήμερα στάση εργασίας, μιας και υπάρχει το Ζάππειο ΙΙ, εκδήλωση την οποία θεωρεί σημαντικότατη η αξιωματική αντιπολίτευση- εξάλλου την είχε προγραμματίσει πολύ πριν αποφασίσει τη στάση εργασίας το σωματείο των δημοσιογράφων.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να τρελαθούμε στην Ελλάδα του 2011. Δεν χρειάζεται να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και η ΕΣΗΕΑ.
Η εμμονή να απεργούν οι δημοσιογράφοι μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, κατέστη πολλές φορές καθαρό ότι πρόκειται για “μακακία”. Ας απεργούν μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά. Για να καλύπτουν την απεργία.
Ωστόσο ορθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στάση εργασίας. Σε άλλη περίπτωση θα δινόταν η εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι τιμωρούν και φιμώνουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Χριστίνα Αναστασίου