Όλα δείχνουν ότι εξεμέτρησε το ζην η φιλόδοξη προσπάθεια του Antenna για μια διεθνή εταιρεία παραγωγής.

Τρεις διευθυντές προγράμματος σε ένα κανάλι είναι πολλοί. Εξ ου και τα στοιχήματα για το ποιος θα αποχαιρετούσε πρώτος τον Antenna. Κι επειδή ο Τζώνης Καλημέρης είναι φρέσκος, τα βλέμματα είχαν πέσει στον Γιάννη Λάτσιο και στον Πέτρο Μπούτο. Οι προβλέψεις των τελευταίων ημερών μίλαγαν περισσότερο για τον πρώτο, αλλά φαίνεται πως θα έχουμε ανατροπές. Γιατί οι πλέον πρόσφατες διαρροές από τον δίαυλο του Αμαρουσίου κάνουν λόγο για διάλυση της Ants Production Hub και αποχώρηση του επικεφαλής της Πέτρου Μπούτου. Μην το δέσετε κόμπο, σας παρακαλώ,  γιατί όλα παίζονται ως την τελευταία στιγμή στον Antenna. Αλλά η αλήθεια είναι ότι προς τα εκεί φυσάει ο άνεμος.

Είναι και το θέμα με τις παραγωγές της Ants. Τους καθημερινούς «Συμμαθητές» και το εβδομαδιαίο «Ταμάμ». Αμφότερες έχουν μπει στο ψυγείο και έως τώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την μεσοπρόθεσμη συνέχειά τους. Και κάποιοι «τρίτοι» παραγωγοί στους οποίους προτάθηκε να τις αναλάβουν, απορροφώντας ταυτόχρονα τον διψήφιο αριθμό υπαλλήλων της Ants, έκαναν την πάπια. Ως εκ τούτου, το πρότζεκτ που θα είχε τζίρο 50.000.000 ευρώ το χρόνο και θα προχωρούσε σε διεθνείς συμπαραγωγές, μάλλον πάει περίπατο άνευ περαιτέρω ψαλμωδίας.

Διότι στον Antenna το έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα των περικοπών (των αιματηρών περικοπών, αν προτιμάτε) και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τόσο εύκολα. Το σημείωσε αυτό και το διεθνούς φήμης και επιρροής newsletter C21, σε ρεπορτάζ του υπό τον τίτλο «Ακόμη πιο ζόρικες οι περικοπές θέσεων εργασίας στον Antenna». Εκεί περιγράφονται όλες οι απομακρύνσεις των τελευταίων εβδομάδων και καταγράφεται η πρόθεση του διαύλου για 150 με 200 απολύσεις ως το τέλος του καλοκαιριού. Αναλύεται επίσης το σχέδιο να γίνει ημίωρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο θα έχει ως  αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με το C21,  ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να λάβουν την άγουσα. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά «από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει ένας δεύτερος κύκλος απολύσεων»…