Πώς ο πανίσχυρος δημοσιογραφικός οργανισμός Forbes αποφάσισε να αποκτήσει ρεπορτάζ και ρεπόρτερ μαριχουάνας.
 

Ποια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανία των ΗΠΑ; Τι σόϊ πράγμα είναι ένας «Potrepreneur»; Κι ο άλλος, ο «Canna-businessperson», τι ρόλο παίζει; Γιατί έχουν πάρει φωτιά οι τουριστικοί πράκτορες στην Αμερική και ποιες είναι οι 23 πολιτείες που διεκδικούν εκατομμύρια επισκέπτες; Πώς επηρεάζονται από το φαινόμενο ένα σωρό επιχειρήσεις, από εταιρείες λιπασμάτων ως αρτοποιίες; Πώς μπορεί να βγάλει λεφτά ένας φιλόδοξος, φίλεργος και ανοιχτόμυαλος νέος εκμεταλλευόμενος το καινούριο σουξέ; Και πού μπορεί να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης χωρίς να μπλέξει με τον νόμο; Όλα αυτά θα τα μάθει κανείς άμα διαβάζει τακτικά τα μπλογκ της Τζούλι Γουίντ, που μόλις εχρήσθη «συντάκτρια μαριχουάνας» στον δημοσιογραφικό οργανισμό Forbes!

Δεν είναι η πρώτη και μοναδική, το ξέρω. Έχουν προηγηθεί αρκετοί συνάδελφοι εφημερίδων και ιστοσελίδων ανά τις ΗΠΑ, οι οποίοι καλύπτουν τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τοπικό φύλλο του Κολοράντο ή με ένα site του Σιάτλ. Εδώ μπουκάρει ορμητικά σε μια αγορά, ένα κολοσσιαίο συγκρότημα της ειδησεογραφίας, ένας οργανισμός που επηρεάζει καταστάσεις και πρόσωπα ανά την υφήλιο, ένα μαμούθ που και η ανάσα του ακόμη του μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο μια επιχειρηματική υπόθεση. Κι αφού μπήκε ο Forbes στη μαριχουάνα, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον,  το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και δεύτερον, τα λεφτά είναι πολλά. Πάρα πολλά…

Και οι ευκαιρίες για μπίζνες είναι πραγματικά αμέτρητες. Βλέπε παραγωγή, διανομή και κατανάλωση μαριχουάνας (νόμιμη σε 23 πολιτείες), βλέπε τεστάρισμα προϊόντων και βαθμολόγησή τους, βλέπε διαμόρφωση υπηρεσιών ντελίβερι (χαλαράααα, φιλαράκι, πού να τρέχεις τώρα;), βλέπε διακίνηση τουριστών από τμήματα της χώρας όπου ισχύουν ακόμη ένα σωρό απαγορεύσεις στους «παραδείσους» της μυρωδάτης φούμας, βλέπε φούρνισμα προϊόντων με εκχυλίσματα μαριχουάνας, βλέπε τύπωμα T-shirts με τις αντίστοιχες «ελευθεριακές» στάμπες, ο κατάλογος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι πραγματικά ατελείωτος.

Όπως έγραψε και η ίδια η Τζούλι Γουίντ με το τόσο ταιριαστό στην απασχόλησή της επίθετο: «Άμα έρχεται στην Γερουσία ένα διαπαραταξιακό νομοσχέδιο που θα επιτρέψει σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις μαριχουάνας, τότε έρχεται κι η ώρα για τον Forbes να καλύψει από κοντά την Cannabis Industry». Άλλως πως «σκληρή» δημοσιογραφία με «μαλακό» περιεχόμενο!

Υ.Γ.: Τα ρεπορτάζ της Τζούλι Γουίντ, θα τα βρείτε στο τουίτερ, στον λογαριασμό https://twitter.com/julie_weed.