Τις τριβές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί αύριο με τίτλο «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!», την ώρα που η αβεβαιότητα στη διαπραγμάτευση στεγνώνει την αγορά από ρευστότητα.

«Εξετάζουμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως «το θέμα είναι να μη χρεοκοπήσουμε έως το Πάσχα».

Η «Αγορά» φέρνει στο φως αίτημα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και του Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τον πρωθυπουργό για «απόσυρση» του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις και αντικατάστασή του από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Παράλληλα δημοσιεύει ρεπορτάζ για τη δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε η Κομισιόν προς την Αθήνα ότι το ταμείο του ελληνικού κράτους θα αδειάσει σε δύο εβδομάδες, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος διαπιστώνει ότι «η χώρα σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός του ευρώ» και τονίζει:

«Οδεύουμε ολοταχώς στο Μνημόνιο 3».

Τέλος, στην «Αγορά» μιλάει αποκλειστικά ο Εκχαρντ Ρέμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών σε θέματα προϋπολογισμού, ο οποίος προειδοποιεί: «Τρίτο δάνειο θα φέρει και νέο μνημόνιο».

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.