Οι Τσάμηδες, οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, οι Podemos και η στρατηγική που καλείται να διαμορφώσει ο δημοκρατικός πατριωτικός χώρος απέναντι στη νέα κυβέρνηση.

Το περιοδικό πολιτικού στοχασμού Άρδην συμπλήρωσε αισίως 99 τεύχη. Το τελευταίο τεύχος του που κυκλοφορεί συνεχίζει την παράδοση των εκτενών αναλύσεων από γνώστες της πολιτικής επικαιρότητας και επιστήμονες Έλληνες και ξένους.

Μια συνοπτική ματιά στα περιεχόμενα:

  • Φάκελλος Τσάμηδες. Ο καθηγητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αθανάσιος Γκότοβος παρουσιάζει την εθνοτική σύγκρουση στη Θεσπρωτία κατά την περίοδο 1940-1944, αλλά και τις προεκτάσεις που θέλουν να δώσουν σήμερα κάποιοι στο θέμα.
  • Οι θυσίες της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση Δοξιάδη, η οποία παρουσιάζεται περιληπτικά, είναι η πιο αξιοπρόσεκτη προσπάθεια που είχε γίνει και αποτελεί σημαντικό υλικό για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.
  • Οι Podemos και σημασία τους για τις εξελίξεις στην Ισπανία από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Βισέντε Ναβάρρ καθώς και μια συζήτηση του οικονομολόγου Τομά Πικετί (συγγραφέα του βιβλίου «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα») με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας με θέμα τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη.
  • Το Κουρδιστάν: Η Σονγκούλ Καραμπουλούτ, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου και εκπρόσωπος των διεθνών σχέσεων, μιλάει  για τον ηρωικό αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι.
  • Η οικονομική κρίση στην Ισλανδία από τον καθηγητή Οικονομικών, Κώστα Μελά.
  • Ο Γιώργος Καραμπελιάς διατυπώνει την στρατηγική που καλείται να διαμορφώσει ο δημοκρατικός πατριωτικός χώρος απέναντι στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας από τον δημογράφο Χαράλαμπο Δάντη. 

Το Άρδην κυκλοφορεί στα περίπτερα όλα της χώρας και στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.