Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών η δημοσιογράφος Παρασκευή Κατημερτζή.

Διακρίθηκε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδικά στο αρχαιολογικό, το οποίο ήταν η μεγάλη της αγάπη. Γεννημένη το 1950 στην Αθήνα.. σπούδασε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όμηρος και στη Δημόσια Σχολή Ξεναγών.

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ξεναγός καθώς μιλούσε τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Μπήκε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1979 στην εφημερίδα Ελεύθερη Γνώμη και εν συνεχεία το 1980 στην Αυγή, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '80 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας Τα Νέα από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2009. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση.

Πληροφορούμενος τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της Παρασκευής Κατημερτζή, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα μόλις το δυσάρεστο νέο του θανάτου της Παρασκευής Κατημερτζή. Υπήρξε πολιτιστική συντάκτρια με μεγάλη ευσυνειδησία και πάθος, μετρ του αρχαιολογικού ρεπορτάζ, ανήσυχο πνεύμα με ιδιαίτερη δημοσιογραφική ματιά και αγάπη για την πολιτιστική κληρονομιά. Πολυγραφότατη, άφησε πίσω της πλούσιο δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο που αποτύπωσε την Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός μορφωμένου και ευαίσθητου ανθρώπου. Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε μια πολυαγαπημένη συνάδελφο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 11:00, στο Νεκροταφείο Καισαριανής.