Ο Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με επικεφαλής τον  Πάνο Σόμπολο, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “έχει επανειλημμένα εκφράσει την πάγια θέση” ότι αντιτίθεται στη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ σε απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
Όσες φορές ήρθε το θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εμείς οι υπογράφοντες – μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωποι του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» καταψηφίσαμε την πρόταση που είτε είχε υποβληθεί από το Διασωματειακό Όργανο είτε από κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
Άντ’ αυτού, προτείναμε πάντοτε στο Δ.Σ. της Ενώσεως να κηρύξουμε απεργία μία μέρα νωρίτερα ή μία μέρα αργότερα από την ημερομηνία που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Και τούτο διότι :
1) Η ΓΣΣΕ έχει ζητήσει επίσημα να μη μετέχει η ΕΣΗΕΑ στις απεργίες που κηρύσσει, διότι δεν προβάλλονται τα αιτήματα των εργαζομένων. Το αίτημα αυτό, δυστυχώς, απερρίφθη από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
2) Κατηγορήθηκε η ΕΣΗΕΑ, ότι, μετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ ευνοεί δήθεν την κυβέρνηση και παίζει πολιτικά παιχνίδια.
3) «Νεκρώνει» η ενημέρωση της κοινής γνώμης, αφού δεν λειτουργούν τα ΜΜΕ, με οδυνηρή συνέπεια να μη πληροφορείται ο κόσμος κρίσιμα και σοβαρά γεγονότα που διαδραματίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της απεργίας της ΓΣΕΕ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εμπρησμό της «MARFIN» και τον τραγικό θάνατο τριών συνανθρώπων μας εκ των οποίων η μία γυναίκα ήταν έγκυος!!!