Ίντριγκα, πολιτική και ελληνική κρίση. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν την αμερικανική σειρά «Madame Secretary» του CBS και σπάει ταμεία. Ενδεικτικό της επιτυχίας της είναι ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν το 19ο επεισόδιο.

Η διάσημη ηθοποιός Téa Leoni που υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο της «Madam Secretary», δηλαδή της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, συντάσσεται με τον έλληνα Πρωθυπουργό και έρχεται αντιμέτωπη με την «κακή» γερμανίδα Καγκελάριο για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, αλλά και τη διεκδίκηση των αγαλμάτων της Σπάρτης

Στο «παιχνίδι» μπαίνει και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και τώρα πρόεδρος hedge fund, ο οποίος αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος και διεκδικεί τα δανεικά με ακραίο τρόπο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει δικαστική εντολή κατάσχεσης των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων που είχαν σταλεί στο ίδρυμα Smithsonian, απόφαση η οποία αιφνιδιάζει μέχρι και τον αμερικανό Πρόεδρο, αλλά ο πρώην συνεργάτης του είναι ανένδοτος, παρά τη θύελλα αντιδράσεων.

Οι Έλληνες διαδηλώνουν για την κατάσχεση των θησαυρών τους και ο Πρωθυπουργός Georgiou κάνει λόγο για «πειρατική» πράξη, αποχωρώντας από τις διαπραγματεύσεις. Τότε ο αμερικανός Πρόεδρος με την Madam Secretary, παρά το κακό κλίμα, μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες και εκεί μαθαίνουν από την καγκελάριο της Γερμανίας πως είναι ανεπιθύμητοι στις συσκέψεις για την ελληνική κρίση. 

Ο πλανητάρχης αποχωρεί ενοχλημένος και προσπαθεί στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Γεωργίου να σώσει την κατάσταση, χωρίς αποτέλεσμα. Τα αγάλματα της Σπάρτης παραμένουν το ανυπέρβλητο εμπόδιο στην επικοινωνία του με τον έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος τον προτρέπει να παραιτηθεί.

Τα αγάλματα των Σπαρτιατών, μέσω του Smithsonian θα ρίχνονταν στη μάχη για την αποπληρωμή του χρέους που στάθηκε αιτία για την κατάσχεσή τους. Τα κέρδη από την έκθεσή τους σε διαφορετικές Αμερικανικές πόλεις, θα αρκούσαν.

Η δυναμική πολιτική παρέμβαση του αμερικανού Προέδρου αλλάζει τη στάση των Ευρωπαίων και το σενάριο για το Grexit κλείνει.