Στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον «ελληνικό αγωγό» αναφέρεται η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Με τίτλο «”Αγωγός” ρευστότητας από Μόσχα!» εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε άμεση προκαταβολή 3-5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία για τον «Greek stream», που θα της δώσει χρόνο για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η εφημερίδα επίσης φέρνει στη δημοσιότητα τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές στην Αθήνα για την πλήρη εφαρμογή του «email Χαρδούβελη».

Παράλληλα φιλοξενεί δηλώσεις φωτιά του Κλέμενς Φουστ, συμβούλου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποιεί: «Σχεδόν αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας».

Εξάλλου σε συνέντευξή του στην «Αγορά» ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης τονίζει:

Μία ρήξη μπορεί να έχει συνέπειες για όλη την ευρωζώνη.

Η «Αγορά» αποκαλύπτει ότι παραμένουν δεμένα στο λιμάνι τα νέα, υπερσύγχρονα σκάφη του λιμενικού, την ώρα που φουντώνει το κύμα μεταναστών και προσφύγων.

Τέλος, η εφημερίδα φιλοξενεί συνεντεύξεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ο οποίος δηλώνει: «Σε κάποιους έλειψαν τα κάγκελα στη Βουλή» και του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισημαίνει: «Στρατηγική της κυβέρνησης το “βλέποντας και κάνοντας”…».

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.