current views are: 2

23 Απριλίου 2015
Δημοσίευση12:12

Πρώτη έγκριση για τη νέα ΕΡΤ

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Δημοσίευση 12:12’
αρθρο-newpost

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, στην διαρκή κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Το ψηφίσανε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και επί της αρχής και επί των άρθρων, το καταψήφισε επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι είναι ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι» και το Ποτάμι (που διαθέτει την καλύτερη επεξεργασία του θέματος από όλη την αντιπολίτευση) ψήφισε κάποια άρθρα και για τα υπόλοιπα επιφυλάχθηκε να τα ξαναδεί στην Ολομέλεια.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η Σοφία Βούλτεψη δεν πολυμπήκε στην ουσία του θέματος και προτίμησε να πολιτικολογήσει γενικώς για το μέλλον της χώρας. Βλέπε την χαρακτηριστική δήλωση περί διαγραμμάτου: ««Αυτό που έχω να πω είναι ότι, προσωπικά, αρνούμαι να ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε, κατά γενική ομολογία, σε μια εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση. Το κράτος μας ζητά χρήματα από παντού και με όλους τους τρόπους, ακόμη και με επάρατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εμείς, τι έχουμε συζητήσει αυτόν τον καιρό;» Μια δήλωση καλή για το κομματικό ακροατήριο, αλλά μάλλον εκτός τόπου και χρόνου στη συζήτηση για την ΕΡΤ. Όπως και η προτροπή: «Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, τι διακυβεύεται στη χώρα.»

Κι αν η Σοφία Βούλτεψη ψαχνόταν για χειροκρότημα από τη βάση της ΝΔ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης κατέφυγε σε απελπισμένες ταδυκτυλουργίες για να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματός του. Βλέπε οι κατηγορίες του προς την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταρτίσει οργανωμένο σχέδιο για την επανασύσταση του φορέα και την αποφυγή τραγικών λαθών του παρελθόντος που οδήγησαν στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.» Σαν να μην υπήρξε ποτέ η συγκυβέρνηση και σαν να μην έπεσε ποτέ «μαύρο» στο Ραδιομέγαρο…

Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ προσπάθησαν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη να ξανανοίξει η ΕΡΤ και στην ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση, ενώ το Ποτάμι αφού έριξε τα βέλη του για το ΠΝΠ, στάθηκε στην ανάγκη να μην εξαρτάται η ΕΡΤ από τον Υπουργό Επικρατείας. Επ’ αυτού, πρότεινε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.