current views are: 1

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση13:33

Η επίσημη ανακοίνωση της Digea για το «μαύρο» στα κανάλια

Χωρίς σήμα ήταν για μία ώρα τα  ιδιωτικά κανάλια σήμερα το πρωί λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Δημοσίευση 13:33’
αρθρο-newpost

Χωρίς σήμα ήταν για μία ώρα τα  ιδιωτικά κανάλια σήμερα το πρωί λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Χωρίς σήμα ήταν για μία ώρα τα  ιδιωτικά κανάλια σήμερα το πρωί λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Η εταιρεία Digea προχώρησε σε διευκρίνισες με επίσημη ανακοίνωση για το θέμα:

«Θα θέλαμε καταρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή της Digea.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη. Έπειτα από σειρά δοκιμών η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος, για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις θα έχουμε πλήρη εικόνα τις επόμενες ώρες.  

Παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα».