Διασπαστικές κινήσεις παρατηρούνται στις δύο μεγάλες παρατάξεις του δημοσιογραφικού χώρου παραμονές των εκλογών της ΕΣΗΕΑ. Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την παράταξη “Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία” όσο και από την “Συσπείρωση” δείχνουν ότι δύσκολα θα καταφέρουν να κρατήσουν τη συνοχή τους.
Η δήλωση του Πάνου Σόμπολου ότι αποχωρεί, δημιουργεί σεισμικές δονήσεις στην παράταξή του. Ενδεικτικό το ρεπορτάζ του zoornalistas.gr σύμφωνα με το οποίο “η πρόταση για να κατέβει ως πρόεδρος η Σοφία Βούλτεψη προκάλεσε έκρηξη και τις αντιδράσεις των περισσοτέρων στην παράταξη ενώ μόλις ακούστηκε το όνομα της Μαγιάση η μάζωξη διαλύθηκε. Τα τελευταία 24ωρα παίζει έντονα και το όνομα του Γιώργου Βλαβιανού χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες.” Πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι ο Γ. Βλαβιανός πιθανά δεν θα είναι υποψήφιος για το ΔΣ.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι παρά την δήλωση αποχώρησης, ο Π. Σόμπολος είναι αυτός που κάνει επαφές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου τηλεφωνώντας σε συναδέλφους που -θεωρεί ότι- ανήκουν στον ευρύτερο πολιτικό του χώρο.
Από την άλλη πλευρά, θεωρείται πολύ δύσκολο οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, να στηρίξουν την “Συσπείρωση” των Τρίμη- Νταβανέλλου.
Προβλήματα συνεχίζει να έχει και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές Τσαλαπάτη- Κουμπιά.