Από τον Βασίλη Μπόνιο - kourdistoportocali.com

Ήταν σοκαριστικό το μένος των Καψή-Στραβελάκη εναντίον του Χρήστου Παπουτσή, όταν ο τελευταίος ζήτησε να παρέμβει στο δελτίο τους.

Ήταν σοκαριστικό για την δική τους πνευματική ένδεια, την έλλειψη χιούμορ και πάνω απ' όλα την έλλειψη τηλεοπτικής ψυχραιμίας.

Ούτε στον Μανώλη Καψή, ούτε στον Νίκο Στραβελάκη μπορεί κανείς ν' αποδώσει ταπεινά κίνητρα, πέρα από τη σχέση εργαζόμενου –εργοδότη σ ένα κανάλι που ανήκει σε μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας και χρωστάει πολλά εκατομμύρια στις τράπεζες, όπως το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ στη χώρα μας.

(Τα αποτελέσματα της νοσηρής σχέσης τραπεζών, ΜΜΕ, διαφημιστικών εταιρειών, κρατικής διαφήμισης και εξουσίας τα βλέπουμε ανάγλυφα στην περίπτωση του ALTER.)

Λέγαμε λοιπόν ότι τόσο ο Μανώλης Καψής, όσο και ο Νίκος Στραβελάκης, δεν είναι από τους δημοσιογράφους που τους ακουμπάς και λερώνεσαι. Δεν είναι πληρωμένα πιστόλια. Δεν είναι κουτσαβάκια.

Εξ όσων γνωρίζω-τον Μανώλη Καψή, τον γνωρίζω και προσωπικά-είναι αξιοπρεπείς και ευγενείς άνθρωποι.

Γι αυτό και η εικόνα τους στη διάρκεια της προσπάθειας διαλόγου με τον Χρήστο Παπουτσή, αδικούσε πρώτα απ' όλους τους ίδιους.

Ακόμη και στην ακραία περίπτωση, που στο ακουστικό τους είχαν τον Βαρδή και τον Μπόμπολα που τους έλεγαν «κατασπαράξτε τον», όφειλαν να υπερασπισθούν πρώτα απ όλα τον ρόλο τους σαν δημοσιογράφοι.

Όφειλαν ν' ακούσουν τον συνομιλητή τους, πράγμα που δεν είχαν διάθεση να πράξουν μια κάθε τόσο τον διέκοπταν, σαν οργισμένοι φανατικοί της θύρας 13 που δεν αντέχουν τον αντίλογο.

Όφειλαν να σεβασθούν τους θεατές τους, οι οποίοι δεν μπορούσαν καν ν' ακούσουν τους διαλόγους.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο Καψής απαξίωσε τον αγώνα χιλιάδων κατοίκων της Κερατέας για 5 ολόκληρους μήνες, κάνοντας λόγο για «τραμπούκους» που δεν μπόρεσαν να καθυποτάξουν τα ΜΑΤ, επιχειρώντας μ αυτό τον τρόπο να καταδείξει την «ανικανότητα»  του Παπουτσή.

Εάν υπάρχουν κάποιοι χαμένοι από αυτή την εικόνα είναι πρώτα απ όλα οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Ο Καψής και ο Στραβελάκης.

Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μπόρεσαν να βγάλουν από την πνευματική τους φαρέτρα τα δηλητηριώδη βέλη του χιούμορ που χαρακτηρίζουν τον Γιάννη Πρετεντέρη, ώστε δίχως να υψώσουν τις φωνές τους να βάλουν στη θέση του τον υπουργό.

Κι αν το χιούμορ σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτεί υψηλό δείκτη ευφυίας, θα μπορούσαν απλά να ρίξουν τους τόνους και ν' αφήσουν τον υπουργό να εκτεθεί από μόνος του σε περίπτωση που ο Παπουτσής παραλογιζόταν-κάτι που δεν συνέβη.

Θέλω να πω ότι σε μια συγκυρία με χιλιάδες άνεργους δημοσιογράφους, εσύ Μανώλη κι εσύ Νίκο, έχετε τη δυνατότητα να εργάζεστε στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας.

Φροντίστε λοιπόν να εξελιχθείτε, να διευρύνετε τους ορίζοντές  σας, όπως  οφείλουμε να κάνουμε όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο. Μελετείστε τις γραφές, ταξιδέψτε, δώστε τροφή στη σκέψη.

Έτσι ακόμη κι αν κάποιος αισθάνεται αδικημένος, όπως ο υπουργός στη προκειμένη περίπτωση, θα το σκέπτεται δυο φορές πριν βγει στο κανάλι σας και διατυπώσει τις ενστάσεις του.

Εάν ήταν παρών ο Πρετεντέρης, η εικόνα της συζήτησης θα ήταν διαφορετική.

Είναι ο Πρετεντέρης αυτός που κάνει τη διαφορά στο Mega.

Eίναι μόνο ο Πρετεντέρης που δεν επιτρέπει στο κανάλι της Μεσογείων να είναι απλά ένα ακόμη STAR.

Σ αυτό το σημείο θα ήθελα να απευθυνθώ και στους κυρίους Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα.

Σεβόμενος την επένδυσή σας σε χρήμα-όσο αφορά το Mega και το STAR-θα σας παρακαλούσα σαν πολίτης, να σεβαστείτε, με τη σειρά σας, τόσο τη δημόσια συχνότητα που σας έχει παραχωρήσει η Πολιτεία με συγκεκριμένους όρους, όσο και τον θεατή-πολίτη.

Μόνο ο σεβασμός του θεατή  θα σας αποτρέψει  από το να βρεθείτε στη θέση του «Alter».

Kε Βαρδινογιάννη, αλλάξτε εδώ και σήμερα την φυσιογνωμία του «STAR».

Οι πολίτες που κουβαλάνε το σταυρό του μαρτυρίου της κρίσης, θα ήθελαν από σας που έχετε τη δύναμη του μέσου να τους δώσετε μια τηλεόραση η οποία να σέβεται τουλάχιστο την αξιοπρέπειά μας.

Το βλαχομπαρόκ lifestyle, το συγκεκριμένο εμπόρευμα το οποίο χαρακτήρισε την άνοδο του Παπανδρέου στην εξουσία, έχει τεράστια συμβολή στη σημερινή κατάντια της χώρας.

Γέμισε ο τόπος βίζιτες, νεόπλουτους επιχειρηματίες, «μάγκες» φοροφυγάδες, αρπακτικά πολιτικούς, διεφθαρμένους δικαστές, ακριβοπληρωμένους σταρ του κώλου στη κυριολεξία.

Φτάνει πια, μπουχτίσαμε.

Εσείς κε Μπόμπολα κι εσείς κε Βαρδινογιάννη, οφείλετε σήμερα ν' αλλάξετε την φυσιογνωμία της ενημέρωσης τουλάχιστο μέσα από τα κανάλια σας.

Εάν θέλουν ο κ. Μαλέλης και ο κ. Μπούτος να ψυχαγωγούνται  με το ζεύγος Λιάγκα-Σκορδά για παράδειγμα, ή με τις υπόλοιπες σαχλές εκπομπές ας τους φωνάζουν όλους αυτούς στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Η οικονομική κόλαση που έρχεται απαιτεί πρώτα από εσάς- κ.κ Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη-να αγωνιστείτε με τον τρόπο σας για την επιβίωση της  χώρας.

Μια επιβίωση που προυποθέτει πολίτες οπλισμένους με γνώση, επάρκεια σκέψης, ωριμότητα.

Επιστρατεύστε λοιπόν τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας σας σ' αυτόν τον ιερό σκοπό.

Κάντε το σήμερα, πριν είναι αργά για όλους μας.

Ακόμη και οι δικές σας οικογένειες θ αναγκασθούν να ξενιτευτούν μια και τα βόρεια σύνορα της χώρας θα ξεκινάνε από τη Λαμία και το μισό Αιγαίο θα είναι θάλασσα της ημισελήνου.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να σταματήσετε σήμερα την προβολή σκουπιδοεκπομπών από το Mega και το STAR.

Δεν μας αξίζουν, δεν σας αξίζουν…