Στην επέτειο των δύο χρόνων από το «μαύρο» ποντάρουν κυβέρνηση και εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Όλα για τις 11 Ιουνίου! Αυτό είναι πλέον το σύνθημα όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και των εργαζόμενων της ΕΡΤ που επιστρέφουν οσονούπω στο Ραδιομέγαρο. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και περάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την Παρασκευή θα αναλάβει και αμέσως μετά θα αρχίσει να τρέχει το κρίσιμο εικοσαήμερο. Η χρονική περίοδος δηλαδή, όπου θα γίνουν όλες οι διεργασίες για να ξαναγεμίσει η Αγία Παρασκευή και να μπει σε δρόμο (όσο γίνεται τουλάχιστον…) ενόψει των δύο ετών από το «μαύρο». Είναι απόλυτη ανάγκη για όλους να βγει πλήρες πρόγραμμα με νέα φυσιογνωμία, έστω σε ένα και μοναδικό κανάλι της ΕΡΤ και προβλέπεται ξενύχτι τρελό. Αλλιώς δεν γίνεται, όμως.

Εννοείται ότι όλα επαφίενται στον πατριωτισμό των εργαζομένων και εννοείται επίσης ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν λόγο στη νέα ΕΡΤ. Πράγμα που κατέστησαν σαφές με χθεσινή τους ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων σημείωναν τα εξής: «Η επιλογή της νέας διοίκησης θα πρέπει πρωτίστως και πάνω από όλα να σηματοδοτεί ένα νέο όραμα για την ΕΡΤ.  Μιας ΕΡΤ πραγματικά δημόσιας, με  ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοοργάνωσης που μας έφερε έως εδώ και ανοιχτής στην κοινωνία. Μιας ΕΡΤ μακριά από τις σκιές του παρελθόντος και όσους υπηρέτησαν στρεβλώσεις που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν στο μέλλον.»

Αυτό θα μπορούσαν κάποιοι να το εκλάβουν ως ευθεία βολή κόντρα στην επιλογή Ταγματάρχη για τη καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου. Λέγεται ότι η θέση έχει «κλειδώσει» και ότι δεν τίθεται ζήτημα εναλλακτικής λύσης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ιδίως στην περίπτωση της ΕΡΤ, όπου δεν συμφέρει κανέναν να πάει κόντρα στη θέληση των εργαζομένων. Για να βγει ικανοποιητική εικόνα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στις 11 Ιουνίου θα απαιτηθεί πάρα πολύ τρέξιμο κι άμα δεν έχεις κέφι δεν κάνεις βήμα. Θα το δούμε λοιπόν αν θα διατηρηθούν οι ισορροπίες ή αν θα έχουμε εκρήξεις πριν ακόμη γίνει ο γάμος. Φήμες άλλωστε κυκλοφορούν πολλές, ακόμη και για επικείμενες παρεμβάσεις συναφών Υπουργείων που έχουν λάβει την κατάλληλη πληροφόρηση.

Από εκεί και πέρα, οι εργαζόμενοι θα επιμείνουν στην διατήρηση και ενίσχυση του brand name της ΕΡΤ, με την αντίστοιχη σηματοδότηση των καναλιών. ΕΡΤ1 δηλαδή, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, με την πρώτη εξ αυτών να είναι κανάλι ψυχαγωγίας, πολιτισμού και παιδικών προγραμμάτων και την δεύτερη να αναδεικνύεται σε πόλο διαρκούς ενημέρωσης με συνεχή ροη ειδήσεων αλλά και θεματικές εκπομπές.

Οι εργαζόμενοι είναι επίσης έτοιμοι να συγκροτήσουν συμβουλευτικές ομάδες για την συγκρότηση του νέου φορέα, ενώ θα ζητήσουν και οριζόντιες δομές διοίκησης. Τέλος θα γίνει πρόταση για την οργάνωση ενός κεντρικού news desk, το οποίο θα στέλνει ειδήσεις σε όλα τα media της ΕΡΤ. Αρκεί να φτάσουμε βεβαίως στις 11 Ιουνίου με όλες τις δυνάμεις συντεταγμένες. Γιατί η διχόνοια παραμονεύει στην Αγία Παρασκευή…