Φουρτούνες προκαλεί στην κυβέρνηση η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ

Παίζει γερά ο Λάμπης Ταγματάρχης για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην νέα ΕΡΤ. Η συγκεκριμένη προοπτική ωστόσο έχει ξεσηκώσει ουκ ολίγες αντιδράσεις τόσο εντός του κομματικού μηχανισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Εξ ου και οι γκρίνιες των τελευταίων ημερών, τόσο εμπρός όσο και πίσω απ’ τις κουίντες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά, αλλά για την ώρα η απέναντι πλευρά εξακολουθεί να ανθίσταται.

Να δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλοβλέπουν την περίπτωση Ταγματάρχη και έχουν εκφράσει σαφώς τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο θα λειτουργήσει θετικά η επιστροφή στο παρελθόν για την Αγία Παρασκευή. Προσθέτουν επίσης με μια σχετική πικρία ότι παρατράβηξε κάπως το στόρι με τους πάσης φύσεως πασοκογενείς που καταλαμβάνουν θέσεις ευαίσθητες και υπεύθυνες. Εδώ βέβαια η υπόθεση δεν αφορά μόνο στο Ραδιομέγαρο, αλλά αναδεικνύει ένα γενικότερο πρόβλημα στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού. Και στην Κουμουνδούρου, υπάρχει κόσμος που άρχισε να βγάζει καπνούς…

Δεν είναι ότι αμφισβητούν την επαγγελματική εμπειρία Ταγματάρχη, ούτε τις γνώσεις του. Πιστεύουν όμως ότι η νέα αρχή της ΕΡΤ πρέπει να χαρακτηρίζεται από ανανέωση τόσο σε επίπεδο νοοτροπίας όσο και σε επίπεδο ανθρώπων. Και σπεύδουν να τονίσουν ότι κάποιοι άνθρωποι που παίζουν πολύ τα ονόματά τους αυτές τις μέρες για το Ραδιομέγαρο, ζήτησαν μια σειρά από «εγγυήσεις» για να πουν το «ναι». Η κουβέντα δεν είναι τυχαία και μπορεί να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων, εκεί  όπου όλοι νόμιζαν ότι είχαν λυθεί. Αφήστε που ένα σοβαρό και σημαντικό όνομα  από τη γενιά του Πολυτεχνείου, στο οποίο έγινε πρόταση για την προεδρία, αρνήθηκε ευγενώς πλην σθεναρώς. «Δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα», δήλωσε και στέρησε την κυβέρνηση από ένα εξαιρετικό άλλοθι. 

Όσο για τους εργαζόμενους όσα είχαν να πουν τα είπαν με ανακοίνωσή τους. Σημείωναν εκεί χαρακτηριστικά: «Η επιλογή της νέας διοίκησης θα πρέπει πρωτίστως και πάνω από όλα να σηματοδοτεί ένα νέο όραμα για την ΕΡΤ.  Μιας ΕΡΤ πραγματικά δημόσιας, με  ενσωμάτωση της εμπειρίας της αυτοοργάνωσης που μας έφερε έως εδώ και ανοιχτής στην κοινωνία. Μιας ΕΡΤ μακριά από τις σκιές του παρελθόντος και όσους υπηρέτησαν στρεβλώσεις που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν στο μέλλον.» Χώρια κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που έσπευσαν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με παράπλευρα υπουργεία. Και λένε ότι θα μιλήσουν αν παραστεί ανάγκη…

Στο δια ταύτα; Όπως σημειώνουν πηγές από την Κουμουνδούρου, «δεν έχει ακόμη κλείσει το θέμα». Πρέπει να κλείσει όμως λίαν συντόμως, γιατί αλλιώς αποχαιρέτα τον στόχο να ανοίξει πανηγυρικά η ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου. Ως εκ τούτου, Κυριακή κοντή γιορτή. Είτε για τον Ταγματάρχη, είτε για τους… ταγματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.