«Δεν θα είμαι εγώ ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δεν έκανα αίτηση. Θεώρησα ότι δεν είναι το σωστό για μένα εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους» ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στο newpost o πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ, Γιώργος Πλειός.

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστεί το νέο ΔΣ της ΕΡΤ από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ο Γιώργος Πλειός διατηρούσε το προβάδισμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ωστόσο, ο ίδιος το διέψυεσε στο newpost, ενώ σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει:

«Μερικές φορές είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να λες όχι. Σ' αυτές τις περιπτώσεις εκείνο που βοηθάει είναι να θυμάσαι ότι εννοείς κάθε λέξη που είπες, κάθε λέξη που έγραψες, πιο παλιά ή πιο πρόσφατα, αρκεί να μην έχεις αναθεωρήσει. Βοηθάει δηλαδή να παίρνεις τις λέξεις για πράγματα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πλειός είχε σταθεί δίπλα στους αγώνες των απολυμενων εργαζομένων της ΕΡΤ και είχε ταχθεί δημοσίως κατά του μαύρου στην δημόσια τηλεόραση, ενώ υπήρξε ένας από τους πιο ενεργούς ακαδημαικούς στη μάχη για την επαναλειτουργία της.