Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου στην νέα ΕΡΤ

Όπου να ‘ναι θα ξέρουμε τι θα συμβεί με τον Λάμπη Ταγματάρχη και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη νέα ΕΡΤ. Κανονικά η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα έπρεπε να είχε ανακοινωθεί από χθες (και να είχε πάει για έγκριση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής), αλλά μας προέκυψαν οι χαρές και τα πανηγύρια με τους Ευρωπαίους και πήρε μια μικρή αναβολή. Οι καλές γλώσσες λένε ότι σήμερα θα βγούνε στον αέρα τα ονόματα, οι κακές επιμένουν ότι πάμε για Δευτέρα και αν…

Ο λόγος; Για κάποιους ο Λάμπης δεν λάμπει! Και φροντίζουν να το διατυπώσουν, με τρόπο ευγενικό είναι η αλήθεια, στα ώτα εκείνων που πρέπει να το ακούσουν. Η φράση «υπό αυτές τις συνθήκες θέλω εγγυήσεις για να δεχθώ τη συγκεκριμένη θέση», έχει ακουστεί αρκετές φορές και αντιμετωπίστηκε με διάθεση κατανόησης από την απέναντι πλευρά. Αφήστε που ορισμένα εκ των κομματικών στελεχών θα προτιμούσαν για την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου ένα πρόσωπο με σαφείς αριστερές καταβολές.

Την ίδια ώρα έκανε την εμφάνισή της μια ενδιαφέρουσα διαρροή που λέει ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν σκοπεύει να λειτουργήσει την ΕΡΤ στο σύνολό της αλλά θα πάει αρχικώς για ένα κανάλι και δύο ραδιόφωνα. Και βλέπουμε. Η φημολογία δεν έχει επιβεβαιωθεί από πουθενά και ενδέχεται να μην κάτι παραπάνω από μια απλή τρολιά και πάλι όμως δημιουργεί εντυπώσεις. Κι ενώ πρέπει κάποια πράγματα να διευκρινισθούν και να ξεκαθαριστούν, δεν ακούγεται ούτε ένας ψίθυρος από την κυβερνητική πλευρά. Όλα γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες, με απόλυτη μυστικότητα –για να μην πω μυστικοπάθεια.

Στο δια ταύτα; Στο δια ταύτα, ο Λάμπης Ταγματάρχης παραμένει το καθαρό αλλά όχι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πολλά θα κριθούν από τα υπόλοιπα πρόσωπα στο ΔΣ της νέας ΕΡΤ, καθώς και από τα άτομα που θα αναλάβουν θέσεις κλειδιά. Οι δικές τους αντιρρήσεις ή καταφάσεις, θα κρίνουν εν τέλει και την τελική έκβαση της όλης ιστορίας.