current views are: 2

12 Μαΐου 2015
Δημοσίευση10:45

Το blues του ΔΟΛ

Δυσκολίες και αδράνεια στον πιο κραταιό οργανισμό media της χώρας

Δημοσίευση 10:45’
αρθρο-newpost

Δυσκολίες και αδράνεια στον πιο κραταιό οργανισμό media της χώρας

Δυσκολίες και αδράνεια στον πιο κραταιό οργανισμό media της χώρας

Σε τέτοια δύσκολη θέση είχε να βρεθεί ο ΔΟΛ από τη δεκαετία του ογδόντα. Τότε που κυκλοφορούσε παντού η διαρροή για εναγώνια αναζήτηση αγοραστή και για σοβαρά, σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στη Χρήστου Λαδά. Εν τέλει κάπως, κάπου, κάποτε βρέθηκε η λύση. Ποια ακριβώς δεν μάθαμε ποτέ, ή κάποιο μυστηριώδες δάνειο βρέθηκε ή πουλήθηκε εκείνο το στοιχειωμένοι οικόπεδο δίπλα στο Άλσος Συγγρού και ανέπνευσε ο οργανισμός. Και συνέχισε να κυριαρχεί και να γιγαντώνεται και μπήκε στο Χρηματιστήριο και έφτασε να αξίζει η μετοχή του 60.000 δραχμές εκάστη και να αναρωτιούνται στον οργανισμό Hearst μήπως θέλανε από το «Συγκρότημα» να αγοράσουν ένα μερίδιο της επιχείρησής τους. Τόσο ψηλά είχε φθάσει ο ΔΟΛ.

Και τώρα; Τώρα βολεύει τους εργαζόμενούς του με «έναντι» και υπόσχεται ότι στο τέλος του μήνα θα εξοφλήσει τους μισθούς Απριλίου. Αιτία; Η κακή έως κάκιστη οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε χθες στη Μιχαλακοπούλου, σε συνέλευση εργαζομένων, ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης. Προσθέτοντας ότι άλλος ήταν ο σχεδιασμός και άλλα προέκυψαν. Ιδίως αυτούς τους μήνες τους τελευταίους που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν όλα μαλλιοκούβαρα. Οπότε; Οπότε δυσκολίες, ουκ ολίγες δυσκολίες, οι οποίες όσο δεν αλλάζει το τοπίο αναμένεται να επιδεινωθούν. Και ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο παρεμβαίνει ο αναγνώστης ο άσχετος που κάτι έχει ακούσει από μακριά για την ισχύ του ΔΟΛ και αναρωτιέται: «Και αφού η κυβέρνηση τα έχει κάνει μπάχαλα και τον ενοχλεί τον ΔΟΛ, γιατί δεν την ρίχνουνε; Αυτοί εκεί δεν είναι που παινεύονται ότι ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις;» Όντως, το παινεύονταν μια φορά κι έναν καιρό, αλλά πλέον πως ακριβώς να το παινευτούν; Με τις κυκλοφορίες «Νέων» και «Βήματος» να έχουν αγγίξει ιστορικά χαμηλά; Με το «ΒΗΜΑ FM» να κοιτάει από μακριά, πολύ μακριά τον «Real FM» και τον «ΣΚΑΪ FM»;  Με τη Μιχαλακοπούλου να μην έχει επενδύσει σχεδόν καθόλου στη δύναμη του ίντερνετ και των social media; Πώς να την ρίξεις, πώς να την επηρεάσεις καν, οποιαδήποτε κυβέρνηση όταν η επιρροή σου βαίνει μειούμενη μήνα με το μήνα για να μην πω ημέρα με την ημέρα;

Και μην ξεχνάμε και το θέμα των επενδύσεων; Όταν η επιχείρησή σου, δεν μπορείς να τη στηρίξεις αποκλειστικά και μόνο με περικοπές; Χρειάζονται οπωσδήποτε ενέσεις χρηματικές και αυτές δεν γνωρίζει κανείς από πού θα προέλθουν στην περίπτωση του ΔΟΛ. Οι τράπεζες δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να προσφέρουν στήριξη, λύσεις τύπου Κουβουτσάκη δεν μπορούν να σταθούν επί μακρόν, οι ξένοι δεν έχουν έρθει και ουδείς γνωρίζει να θα έρθουν ποτέ. Οπότε; Οπότε ή θα ενεργοποιηθεί επιτέλους ο Σταύρος Ψυχάρης ή θα έχουμε εξελίξεις διόλου ευχάριστες στη Μιχαλακοπούλου.