Για φιλτράρισμα του φωτογραφικού υλικού της εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης, καταγγέλει τον ΣΕΒ το φωτογραφικό πρακτορείο SOOC. 

Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο τονίζει: 

Ο φωτογράφος μας Νικόλαος Λυμπερτάς, όπως και όλοι οι ανεξάρτητοι φωτογράφοι που πήγαν να καλύψουν την ομιλία του Πρωθυπουργού στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδιώχθηκε από την αίθουσα με την δικαιολογία ότι θα καλύψει το γεγονός ο επίσημος φωτογράφος του ΣΕΒ και θα στείλουν τις (ελεγμένες) φωτογραφίες του να τις βάλουμε στην βάση μας. 

Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν η πρώτη σκέψη μας είναι ότι μπορούν να βάλουν τις φωτογραφίες που οι ίδιοι έχουν εγκρίνει για τον Τύπο εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος (σ.σ στο ντουλάπι της κουζίνας με τα όσπρια). Η βάση μας δεν έχει φτιαχτεί με τόσο κόπο για να γίνει πλατφόρμα διασποράς εικόνων από δελτία Τύπου των οποίων η φύση είναι, το λιγότερο, προπαγανδιστικής φιλοσοφίας. 

Επίσης η στοιχειώδης δημοσιογραφική  δεοντολογία μας απαγορεύει να "παίξουμε" εικόνες από γεγονός που δεν μας επετράπη να φωτογραφίσουμε, ακόμα και αν αυτές αναδεικνύουν τα θεληματικά πηγούνια των φωτογραφιζόμενων περισσότερο από τις δικές μας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση είχαμε ενημερωθεί προκειμένου να την καλύψουμε τόσο από την Προεδρία όσο και από το Μαξίμου. 

Προφανώς ο ΣΕΒ είναι ανώτερος θεσμός και μπορεί να παίρνει αποφάσεις που πλήττουν την ελευθερία του Τύπου, εκθέτοντας τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Πρωθυπουργό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μην έχοντας την Ιώβια υπομονή να περιμένουμε κάποια ανακοίνωση από την Ένωση Φωτορεπόρτερ, που σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις με άλλους πρωταγωνιστές δεν γράφηκε ποτέ, δεν θα ανεβάσουμε τίποτα από την απογευματινή εκδήλωση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής και θα ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βίωσαν αυτήν την απαράδεκτη και καθόλου τιμητική για μια χώρα που θεωρεί ότι ανήκει στις ανεπτυγμένες και στις έχουσες ελευθερία του Τύπου. Ακόμα περισσότερο περιμένουμε επιτέλους από την ένωσή μας να καταδικάσει το γεγονός και να επιβάλλει αυτή το εμπάργκο άμεσα όταν πλήττεται η δεοντολογία και να μην βασίζεται στα στοιχειώδη αντανακλαστικά που θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε γιατί μπορεί σε μερικούς να υπολειτουργούν.