Πάει για την ερχόμενη εβδομάδα η ακρόαση Τσακνή-Ταγματάρχη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατά κάποιον τρόπο, η σημερινή αναβολή της ακρόασης Τσακνή και Ταγματάρχη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν αυτό που λένε οι Εγγλέζοι a blessing in disguise. Ένα γεγονός δηλαδή που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει σχετικώς δυσάρεστο, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση αποβαίνει ιδιαιτέρως ωφέλιμο. Διότι με την αναβολή από τη μία προκύπτει καθυστέρηση στην εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, από την άλλη όμως αποφορτίζεται η ένταση που προέκυψε με την διακήρυξη ότι «τη Δευτέρα ανοίγει η ΕΡΤ». Οι εργαζόμενοι, βλέπετε, την είχαν εκφράσει μάλλον έντονα την δυσαρέσκειά τους, απορώντας: «Θα ανοίξει η νέα ΕΡΤ, δίχως να μας έχει ενημερώσει κανένας;»

Ούτως ή άλλως είχε προκύψει και μια ενδοκυβερνητική γκρίνια μέσα στην εβδομάδα με αφορμή την ακρόαση. Ένα γαϊτανάκι του τύπου:
- Να γίνει την Τρίτη η ακρόαση του Τσακνή και την Τετάρτη του Ταγματάρχη.
- Και γιατί να μην γίνουν και οι δύο μαζί;
- Και γιατί να γίνουν;
- Και πώς θα ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς ΔΣ;
- Και γιατί να ανοίξει αν είναι να μην τηρηθούν οι διαδικασίες;
- Και γιατί να μην βάλετε και τις δύο ακροάσεις την Πέμπτη;
- Άμα τις βάλουμε θα τραβήξει σε μάκρος η ιστορία.
- Γιατί να μην το λήξουμε σε ένα μισάωρο;

- Γιατί να το λήξουμε.
- Γιατί προέκυψε ταξίδι στην Ευρώπη.
- Και γιατί δεν μας το είπατε από πριν;
Και πάει λέγοντας…

Οπότε καλύτερα που δεν μας έσκασε μια ακρόαση σήμερα, γιατί πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε. Τώρα υπάρχει δικαιολογία για το ότι την Δευτέρα δεν θα «ανοίξει» η ΕΡΤ, υπάρχει και ολίγος χρόνος για περισσότερες συζητήσεις και το απαραίτητο «μασάζ» στους διαφωνούντες. Διότι η επιλογή Τσακνή-Ταγματάρχη θα περάσει, αυτού δεν υπάρχει ούτε μία αμφιβολία. Το θέμα είναι να μην ανάψει καμιά φωτιά, αυτές τις εποχές που οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οι αγωνίες μεγάλες.