Κατά της διαδικασίας που έχει επιλεγεί για την επαναπρόσληψη των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, τάσσεται η Κίνηση Επαγγελματικών Δημοσιογράφων. 

Όπως ανακοίνωσαν: 

«Καιρός είναι να αρχίσουν τώρα να αξιολογούν τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αφού η καινούργια διοίκηση δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα και έκανε την πρώτη γκέλα σε βάρος των εργαζομένων.

Ήδη παραβιάζοντας προκλητικά το νόμο 4324/29.4.2015 απαιτεί από τους εργαζόμενους να υποβάλουν δηλώσεις, παρόλο που γνωρίζουν ότι αυτό δεν το προβλέπει ο νόμος.

Σε σχετική ανακοίνωση που έχει ανεβεί στο site της ΝΕΡΙΤ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Συνεδρίασε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. και αμέσως μετά ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από αύριο τρέχει η 20μερη προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ΕΡΤ. Ακόμη αύριο θα τοποθετηθούν οι προσωρινοί γενικοί διευθυντές προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες της επιχείρησης…»

Σε VIDEO που συνοδεύει την ανακοίνωση ακούγεται ο πρόεδρος ης ΕΡΤ Δ. Τσακνής να…διευκολύνει τους εργαζόμενους να στείλουν την δήλωση τους μέσω διαδικτύου ή με συστημένη επιστολή , λες και με αυτό αλλάζει η βάναυση προσβολή που υφίστανται οι συνάδελφοι.

Εντύπωση προκαλεί και η στάση των εκπροσώπων των εργαζομένων, που με ανακοίνωση τους παροτρύνουν τους συναδέλφους να μπουν μέσα, χωρίς όμως να λένε κουβέντα για τις δηλώσεις.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ με επιστολή που υπογράφουν η Μαρία Γκίκα και ο Δημ. Τσαλαπάτης ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ» .