current views are: 2

29 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:39

Σε θέσεις μάχης η ΕΡΤ

Σε πυρετό προετοιμασιών το Ραδιομέγαρο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 11 Ιουνίου

Δημοσίευση 12:39’
αρθρο-newpost

Σε πυρετό προετοιμασιών το Ραδιομέγαρο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 11 Ιουνίου

Σε πυρετό προετοιμασιών το Ραδιομέγαρο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 11 Ιουνίου

Γέμισε κόσμο η Αγία Παρασκευή! «Χθες είχαμε εδώ πάνω εκατοντάδες άτομα», μου είπε έμπειρος δημοσιογράφος, συμπληρώνοντας: «Και σήμερα πάμε για ακόμη περισσότερους!» Καλό νέο αναμφιβόλως ότι άρχισε επιτέλους να κινητοποιείται το σύστημα, όπως επίσης θετική ήταν η είδηση για τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών –έστω και προσωρινών. Για την ιστορία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συνεδρίασε χθες και «ανέθεσε προσωρινά την άσκηση καθηκόντων Γενικών Διευθυντών της ΕΡΤ στους Ευάγγελο Λουριδά (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών), Νικόλαο Μιχαλίτση (Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Τεχνολογίας) και Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη (Γενική Διεύθυνση Περιεχομένου).»

Να το κλείσω το πακέτο της αισιοδοξίας γράφοντας ότι το γραφείο του προέδρου Τσακνή είναι ανοιχτό όλες τις ώρες για τους εργαζόμενους και ο ίδιος εμφανίζεται εξαιρετικά προσηνής και συζητήσιμος. «Όπως τον είδατε στην Επιτροπή της Βουλής», μου είπαν όσοι τον συνάντησαν, προσθέτοντας ότι ο νέος πρόεδρος σημειώνει στο μπλοκάκι του παρατηρήσεις και υποδείξεις. Για να δούμε αν θα είναι ανάλογη η ψυχολογία και του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, που είχε προγραμματίσει σήμερα μια σειρά από συναντήσεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα στο Ραδιομέγαρο. Μπορεί το κλίμα να είναι θερμό και τα χαμόγελα να μην λείπουν, αλλά για την ώρα επικρατεί ένα σχετικό χάος. Δεν το λένε μόνο οι πικρόχολοι αυτό, το παραδέχονται και όσοι θέλουν με όλη τους την καρδιά  να πετύχει το εγχείρημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους με τον αυτόματο πιλότο. Δεν γίνεται να πεις σε χιλιάδες άτομα «επιστρέψτε στα γραφεία σας» και να λειτουργήσουν όλα με τρόπο μαγικό. Οπότε θέλει υπομονή, θέλει κουράγιο, θέλει και δεκαεξάωρη δουλειά σε καθημερινή βάση. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι τα πάντα έτοιμα στις έντεκα του μηνός που θέλει ο πρωθυπουργός να ανέβει στην Αγία Παρασκευή και να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Προσπάθεια πάντως γίνεται και μάλιστα εντατική. Παρά τις τρικλοποδιές που πέφτουν τόσο από εχθρικούς όσο και από φιλικούς (λέγε με ΠΟΣΠΕΡΤ) κύκλους…