Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Λεουτσάκος: Κόζα Νόστρα η Ε.Ε - Κριτική στην επιλογή Παναρίτη

Κριτική άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή. Παράλληλα, αναφερόμενος στους εκβιασμούς της Ε.Ε. είπε χαρακτηριστικά ότι οι πρακτικές που χρησιμοποιεί «κάποιες φορές υπερβαίνουν και την Κόζα Νόστρα».

«Δεν τη γνωρίζω, ξέρω τις θέσεις της, είναι άστοχη επιλογή και θα έπρεπε είτε ο κ. Βαρουφάκης, είτε η κυβέρνηση να αποφύγει να εμπιστευτεί τη θέση αυτή στην κ. Παναρίτη» είπε και πρόσθεσε: 

«Ελπίζω να επανεξετάσει η κυβέρνηση. Εχει ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Οι επιλογές πρέπει να έχουν συνέχεια με αυτό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, που εκπροσωπεί το λαό που μάτωσε. Δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Εχει την ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Και για την ίδια είναι άδικο και δεν βοηθάει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε την ίδια».

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η κ. Παναρίτη, απάντησε: «Μπορεί η ίδια να το λύσει! Γι' αυτό είπα ότι είναι άδικο και για την ίδια. Επίσης έχει ευθύνη κι αυτός που την κάνει την επιλογή» τόνισε ρίχνοντας βέλη στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε "συνεργαζόμενο" του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ουσιαστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση "Κόζα Νόστρα!", και εξήγησε λέγοντας για ανακρίβειες από την πλευρά της Ε.Ε. και για πράγματα που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της Ε.Ε. και δεν έγιναν.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ: «Η ζωή δεν είναι μόνο φόροι, είναι και η εργασία. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ του 2014 τελείωσε και ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να αντικατασταθεί".

Σχετικά με την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ: «Πρέπει να προχωρήσει η αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ. Ίσως να είναι λάθος της κυβέρνησης και ίσως να έπρεπε να έχουμε νομοθετήσει πιο γρήγορα. Πρέπει να είναι από τα πρώτα νομοθετήματα που θα προχωρήσουμε».

Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ για τη συμφωνία τόνισε ότι "δεν θα τη φέρει ο πρωθυπουργός. Δεν θα έρθει τέτοια συμφωνία".

Για την κομματική πειθαρχία: «Δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία διότι η συμφωνία πρέπει αν είναι στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδολογάει τα άκρα

«Τους είπα να μην χαϊδεύουν τα άκρα, να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν είπα ποτέ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι των άκρων. Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακραίες θέσεις. Όταν υιοθετεί ακραίες θέσεις, έχει πρόβλημα» δήλωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκης Χατζή, για τη θεωρία των δύο άκρων.

Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία διαγράφει άνθρωπό της μας όταν εκφράζει ακραία θέση, δεν τον κάνουμε υπουργό. Είπα ό,τι και το ΚΚΕ. Ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδολογάει ακραία φαινόμενα».

Υποστήριξε πως «τη θεωρία των δύο άκρων της έχει υιοθετήσει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» και διευκρίνισε ότι «ήθελα να εμποδίσω τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει λάδι στη φωτιά και να μαζέψει τους ακραίως, όπως και έκανε και δεν κάηκε η Αθήνα».

Πρόσθεσε: «Δεν θα μου κλείσει το στόμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μου βάζουν λόγια στο στόμα που δεν είπα».

Για τον ΕΝΦΙΑ: «Να τον αλλάξουν αν μπορούν. Το πρόγραμμά μας είχε αποτελέσματα με πρωτογενή πλεονάσματα για πρώτη φορά, λόγω της ανάκαμψης. Ποιος θα πληρώσει τώρα που πήγαμε στην ύφεση και τα ελλείμματα. Ο λαός θα τα πληρώσει, όχι οι κακοί ξένοι».

Για τη διαπραγμάτευση:

Προσπαθήσαμε να την κλείσουμε με 980 εκατ. Μέτρα, που ήταν το μαιλ Χαρδούβελη. Αν τα δεχόμασταν όλα, θα είχε κλείσει η διαπραγμάτευση. Τώρα ζητάνε δεκαπλάσια. Το λένε και μερικοί δικοί τους που είναι σοβαροί, ότι έχασαν χρόνο. Ασχολούνται με νούμερα εδώ και 25 μέρες.

Για τη στάση της ΝΔ: «Δεν θέλουμε να πάνε χαμένοι οι κόποι μας. Δεν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση, όπως έκαναν σε εμάς και επειδή δεν είμαι σαν αυτούς. Λένε ψέματα, διαψεύδονται, μεγαλοστομίες, παίρνουν λόγια πίσω. Η διαπραγμάτευση τώρα προσπαθεί να γίνει. Δεν θέλω να τους πετροβολώ τώρα που τηγανίζονται».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ ψηφίσει τη συμφωνία: 

Δεν έχει έρθει ακόμα η συμφωνία. Τα νούμερα δεν είναι αυτά που παρουσιάζονται. Δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα νούμερα. Το πρόβλημα είναι ποιος θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν μετά. Τώρα το μέτριο σενάριο για τον ΦΠΑ είναι θανατηφόρο. Εμείς το αποτρέψαμε. Την 20η Φεβρουαρίου δέχθηκαν διατύπωση από απειρία που είχαμε απορρίψει. Πάνε για πολύ χειρότερα από το μαιλ Χαρδούβελη. Δεν είχε μείωση μισθών και συντάξεων. Είχε αποφασιστεί αυτό από το 2012.

Για την ήττα στις εκλογές: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και φέραμε αποτελέσματα και πλεονάσματα. Μας ανέκοψαν στα 2,5 χρόνια. Προκάλεσαν μομφή ακόμα και στον Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν ονομαστικές ψηφοφορίες. Πρώτα λύσαμε το πρόβλημα να μη βγούμε από το ευρώ και να μη χρεοκοπήσουμε. Μετά είχαμε το φορολογικό και μειώσαμε φόρο πετρελαίου και αλληλεγγύης. Κάναμε και πλήρη κάλυψη ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα».

Για την ηγεσία της ΝΔ

Ο Σαμαράς πήρε τη ΝΔ από ήττα και την έφερε στη νίκη. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, ούτε στην Ελλάδα, ούτε διεθνώς. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖ δεν πάει καλά, η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη, δεν μπορεί να είναι στην εσωστρέφεια. Aποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, είναι μεγάλη εφεδρεία και πρέπει να μείνει ενεργός. 

Για τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, περί ελέγχου κεφαλαίων: «Δεν το σχολιάζω καθόλου. Mε στοιχειώδη πείρα, δεν το λες αυτό, δεν ξεφουρνίζεις κάτι τέτοιο».

Για τον ΕΝΦΙΑ και αν μετάνιωσε: «Εγώ τον διόρθωσα. Αυτό που είχε έρθει, δεν παιζόταν. Ο κόσμος μπόρεσε να τον πληρώσει. Φέτος θα ήταν 7% παρακάτω για όλους. Να δω τι υποκατάστατα μέτρα θα πάρουν αντί του ΕΝΦΙΑ. Αυτά που ζητούν για ΦΠΑ, είναι άλλος ένας ΕΝΦΙΑ».

Τέλος, για το συνέδριο που ζητούν στελέχη της Νδ είπε ότι «Δεν θέλει να βάλει τη ΝΔ σε εσωστρέφεια την ώρα που η χώρα έχει πρόβλημα».