current views are: 3

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση11:05

Ζόρια στο Ραδιομέγαρο

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Αγία Παρασκευή για να προλάβουν την 11η  Ιουνίου

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Αγία Παρασκευή για να προλάβουν την 11η  Ιουνίου

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Αγία Παρασκευή για να προλάβουν την 11η  Ιουνίου

Η λέξη είναι μία και τα περιγράφει όλα: Χάος! Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μετεκλογική δικαιολογία, το «παραλάβαμε χάος» ορίζει επακριβώς την τρέχουσα κατάσταση στο Ραδιομέγαρο. Όλα στον αέρα είναι, όλα δουλεύουν στον αυτόματο πιλότο, οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από το ΔΣ τρέχουν σαν παλαβοί προσπαθώντας να οργανώσουν τα ανοργάνωτα. Ως και «τρύπες» στους καταλόγους με τους εργαζόμενους εμφανίστηκαν από το πουθενά, λες και είχαν προσληφθεί εξωγήινοι αντί για άνθρωποι. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έληξαν στο τέλος του περασμένου μήνα οι συμβάσεις για το Kosmos και το Τρίτο πρόγραμμα και αν δεν ανανεωθούν τάχιστα, θα πέσει πλεϊλίστα και δάκρυ μαύρο…

Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν ότι κάθονται στην Μεσογείων και κλαίνε τη μοίρα τους. Τουναντίον, προσπαθούν να βρουν τρόπους μπας και αποκτήσει σφυγμό ο δεινόσαυρος, μπας και ανοίξει μάτι και ξυπνήσει. Προς τούτο συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη και του παρέδωσαν ένα σοβαρό πακέτο με προτάσεις για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  Οι οποίες προτάσεις δεν προέκυψαν έτσι στην πλάκα και στο χασομέρι. Αντιθέτως προήλθαν από πανελλαδική συζήτηση και κουβέντα, από υποδείξεις που δεν έστειλαν μόνο εργαζόμενοι αλλά και πολίτες, από μια σειρά γενικών συνελεύσεων των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Άρα έχουν πάτημα. Και γνώση και εμπειρία και καλή πρόθεση θα έλεγα εγώ. Πράγμα που παραδέχθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης, κάνοντας λόγο για «συγκινητική δουλειά». Πρόσθεσε δε ότι θα μελετήσει το πακέτο και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για το ποιες ακριβώς από τις προτάσεις τους μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και ποιες θα πάρουν σειρά για αργότερα. Μεταξύ άλλων υπολογίστε πρόταση για μια ΕΡΤ 1 ενημερωτική, μια ΕΡΤ 2 ψυχαγωγική και πολιτιστική και μια ΕΡΤ 3 πολυσυλλεκτική. Τα ονόματα δεν είναι τυχαία, καθώς οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το brand name ΕΡΤ βγήκε ενισχυμένο από την περιπέτεια του «μαύρου».