current views are: 1

2 Ιουνίου 2015
Δημοσίευση15:18

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μούρτης

Απεβίωσε χθες ξαφνικά ο Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης που κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση 15:18’
αρθρο-newpost

Απεβίωσε χθες ξαφνικά ο Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης που κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.

Απεβίωσε χθες ξαφνικά ο Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης που κάλυπτε εδώ και πολλά χρόνια το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.

Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπαίνει από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.

Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάσσεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάζεται και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη.

Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη.

Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί μεθαύριο.

Συλλυπητήρια από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του».

«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, ενός συνεπούς επαγγελματία στο χώρο του Τύπου και ιδιαίτερα αγαπητού στους συναδέλφους του. Για όσους τον γνώρισαν από κοντά, θα τους λείψει το χαμόγελό του και η συγκαταβατικότητά του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Προκαλεί βαθιά θλίψη ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατος του Βασίλη Μούρτη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και ικανότατου δημοσιογράφου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και τόνισε πως είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του τύπου. «Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας», πρόσθεσε.

«Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη, ενός ανθρώπου με πολύχρονη προσφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης» τόνισε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Με ανήσυχο πνεύμα, δυναμική φωνή και ευθύβολη γραφή κάλυψε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση. Θα μας λείψει ως φίλος και ως δημοσιογράφος. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου, καθώς επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Υπόδειγμα ήθους και εντιμότητας που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και το λειτούργημά του και τις δημοκρατικές του ιδέες, χαρακτηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τον Βασίλη Μούρτη, έναν «πραγματικό δημοσιογράφο, με μακρά και δημιουργική πορεία» που «έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας». 

«Ένας δημοσιογράφος από εκείνη τη “σχολή” που ήξερε να βλέπει πίσω από τις γραμμές και τα λόγια, να αναζητά την ουσία των πραγμάτων, να φτάνει στα πραγματικά μηνύματα που έπρεπε να μεταβιβάσει στον πολίτη», επισημαίνει το Κίνημα στην ανακοίνωση που εξέδωσε και σημειώνει ότι «ακούραστος, μεθοδικός, κατανόησε πολύ γρήγορα τη σημασία του Διαδικτύου και των νέων Μέσων στο δημόσιο διάλογο, αλλά και στη δύσκολη διαδικασία μετάβασης του Ελληνικού Τύπου στο μέλλον». «Ο Βασίλης Μούρτης, υπήρξε υπόδειγμα ήθους και εντιμότητας. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και το λειτούργημά του και τις δημοκρατικές του ιδέες. Για όλους εμάς υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτης και φίλος. Καλό ταξίδι, Βασίλη», αναφέρει το ΚΙΔΗΣΟ.