Στο Ραδιομέγαρο προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα άτακτα, εν όψη της σημαδιακής ημερομηνίας

Δεν χωράει η ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ! Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τις πρώτες μέρες της μεγάλης επιστροφής των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο. Ότι δηλαδή οι δομές της ΝΕΡΙΤ (αυτές οι δομές τέλος πάντων που είχαν προλάβει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν), δεν μπορούν να υποδεχθούν τον νέο/παλαιό πληθυσμό. Και κυρίως, δεν μπορούν να δουλέψουν σε ένα πλαίσιο ταχύρυθμο, που θα επιτρέψει στην καινούρια διοίκηση να παρουσιάσει κάτι συγκροτημένο ως τις 11 του μηνός. Ως την κρίσιμη ημερομηνία δηλαδή, που θα μεταβεί ο πρωθυπουργός στην Αγία Παρασκευή για να θέσει και τυπικά τέλος στο επονείδιστο «μαύρο».

Οπότε; Οπότε θα βολευτεί η κατάσταση εκ των ενόντων, με πρόχειρους υπολογισμούς και λύσεις της τελευταίας στιγμής. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται, δεν μπορεί σε μια εβδομάδα μέσα να στηθούν φρέσκο πρόγραμμα και οργανόγραμμα για όλο τον κόσμο που ανέβηκε στο Ραδιομέγαρο –χώρια οι περιφερειακοί  σταθμοί και η ΕΡΤ3. Είναι ανάγκη άλλωστε στον ενδιάμεσο χρόνο ως τις 11 Ιουνίου να προχωρήσουν επίσης μια σειρά αλλαγές σε πρόσωπα, προκειμένου όσοι και όσες επέστρεψαν στην Αγία Παρασκευή να συνεννοηθούν πιο εύκολα. Όχι ότι δεν υπάρχουν άτομα συνεννοήσιμα σε στελεχικές θέσεις, αυτό μας έλειπε, αλλά μερικές φορές κάποιες κινήσεις είναι συμβολικές.

Από αύριο λοιπόν θα έχουμε κάποιες ανακοινώσεις για πρόσωπα σε επιτελικές θέσεις. Για να έχουν ολοκληρωθεί εν τω μεταξύ και κάποια ραντεβού και να έχουν ληφθεί απαντήσεις και προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο. Τα ονόματα είναι γνωστά, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι να διαθέτουν τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Τον χρόνο δεν ξέρω αν τον έχουν ή αν θα χρειαστεί να κλωνοποιηθούν.

Άλλωστε η αμφισβήτηση έχει ήδη αρχίσει, με πρώτη πρώτη στον αγώνα την ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ομοσπονδία οργανώνει συλλαλητήριο στις 11 του μηνός, στις 7 το απόγευμα, με κεντρικό σύνθημα: «Νικήσαμε και συνεχίζουμε, για την ΕΡΤ των ονείρων μας και της κοινωνίας». Για ποιο λόγο πρέπει να το γιορτάσει η ΠΟΣΠΕΡΤ ξεχωριστά (και ολίγον κόντρα στην πρωθυπουργική επίσκεψη) δεν εξηγείται πάντως…