Για το τιμόνι των ειδήσεων, την παρουσίαση των δελτίων και τα μουσικά σύνολα

Σταύρος Καπάκος, Πάνος Χαρίτος, Μίλτος Λογιάδης. Τρία πρόσωπα για την νέα ΕΡΤ, για το τιμόνι της ενημέρωσης, για την παρουσίαση του δελτίου, για την διεύθυνση της ορχήστρας. Ο πρώτος εξ αυτών ανέβηκε χθες στο Ραδιομέγαρο και είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη και σήμερα ξαναπήγε για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών. Όπως λένε στην Αγία Παρασκευή, αρχικώς θα λάβει θέση συμβούλου, για να μπει σιγά σιγά στο κλίμα της δημόσιας τηλεόρασης και να διαμορφώσει τη στρατηγική του χωρίς βιασύνες.

Όσον αφορά στον Πάνο Χαρίτο, όλα δείχνουν ότι έχει πει το «ναι» για την παρουσίαση των ειδήσεων. Πρέπει απλώς να βρεθεί μια φόρμουλα σύμβασης έργου από τη διοίκηση, μιας και δεν ήταν μόνιμος στην ΕΡΤ όταν έπεσε το «μαύρο». Τέλος, στην περίπτωση του Μίλτου Λογιάδη δεν έχει προχωρήσει τόσο το πράγμα. Αλλά υπάρχει καλή θέληση και διάθεση επικοινωνίας και συζήτησης. Μην ξεχνάμε ότι τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ πρέπει να δώσουν μαχητικό παρόν στις 11 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή της μεγάλης γιορτής.

Από εκεί και πέρα, ήδη δόθηκαν οδηγίες στους σκηνοθέτες για να προχωρήσουν σε προσθήκες και προσαρμογές των σημάτων και των εκπομπών. Η αρχική σκέψη της νέας διοίκησης είναι να βγει μια ενιαία, πολύωρη πρωινή ζώνη ειδησεογραφίας, όπου θα αλλάζουν μόνο οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες ανά δίωρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί κάποιου είδους οικονομία στο περιεχόμενο, ενώ θα ρυθμιστούν καλύτερα και οι πάσης φύσεως βάρδιες. Διότι στο χάος που επικρατεί, κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να στηριχθεί σε φουλ ρυθμούς το νέο εγχείρημα. Εξ ου και το νέο πρόγραμμα που θα προκύψει θα αφορά στον πρώτο μήνα λειτουργίας. Στη συνέχεια, βλέποντας και κάνοντας…

TAGS