Μεθαύριο ανοίγει η νέα ΕΡΤ με μια γιορτή τραγουδιού αλλά και τρισάγιο εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τα καλά νέα: Μεθαύριο στις οκτώ το βράδυ, ανοίγει ξανά με συναυλία η ΕΡΤ. Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, ενώ στην εκδήλωση θα δώσουν το δικό τους «παρών» σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Τα κακά νέα: Μεθαύριο στις επτά το βράδυ η ΠΟΣΠΕΡΤ οργανώνει συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο.  Θα τελεστεί τρισάγιο «για τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων και αλληλέγγυων».

Μάλιστα, καλά το διαβάσατε. Θα φέρει η ΠΟΣΠΕΡΤ παπάδες στην Αγία Παρασκευή για να τελέσουν τρισάγιο. Την ώρα που θα τραγουδάνε λίγο πιο δίπλα ο Μικρούτσικος, η Μάνου και ο Θωμαϊδης. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα η εικόνα που προκύπτει είναι μάλλον εξωφρενική. Τόσο για την παρουσία των ιερέων μέσα στη γιορτή όσο και για τον χρόνο και τον τρόπο που επελέγη για να τιμηθούν οι αποδημήσαντες εις Κύριον. Μακάρι, έστω την τελευταία στιγμή, να πρυτανεύσει η ψυχραιμία…

Αλλά ας μείνουμε καλύτερα στην μουσική εκδήλωση για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Όπως μας πληροφορούν αρμοδίως, επί σκηνής θα βρεθούν ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά και από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Να σημειώσουμε ότι ενώ ανοίγει η ΕΡΤ, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί τι θα γίνει με την μαχητική ertopen. Σκέψεις υπάρχουν πολλές, από το να συνεχίσει με ανέργους και συνταξιούχους ως εναλλακτικό πρόγραμμα ως να εξυπηρετεί την πρακτική άσκηση νέων δημοσιογράφων και τεχνικών. Είναι κι αυτό ένα σημείο έντασης μεταξύ της ΠΟΣΠΕΡΤ και όσων από τους εργαζόμενους έχουν υπογράψει αιτήσεις επιστροφής. Το ερώτημα «γιατί την κάνεις την αίτηση;» είναι καθημερινό και ανεβάζει θερμοκρασίες. Κάτι που είναι παντελώς αχρείαστο στο Ραδιομέγαρο, τώρα που τρέχουν όλοι μπας και σώσουν τα άσωστα.