«Το κριτήριο των εκπομπών δεν πρέπει να είναι τα νούμερα τηλεθέασης» τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης απαντώντας σε ερώτηση για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης τους. Ο κ. Ταγματάρχης επεσήμανε ότι όλες οι εκπομπές που ήδη προβάλλονται θα δοκιμασθούν έως το τέλος Ιουνίου,  ενώ αναφέρθηκε και στις νέες εκπομπές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο δ/νων σύμβουλος της ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποχωρήσεις συμβασιούχων είναι άστοχα. «Δεν υπάρχει στη δική μου ατζέντα αποχωρήσεις προσωπικού».

Σχετικά με την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ ο κ. Ταγματάρχης δήλωσε πως θα ανατεθεί σε εταιρεία η καταγραφή και η αποτίμησή της ώστε να αναζητηθούν τρόποι αξιοποίησής. Της. «Για να είμαι σαφής, αξιοποίηση δεν σημαίνει πώληση».

Τέλος ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε και στη θέσπιση του Συνήγορου του Τηλεθεατή, ο οποίος θα ασχολείται με τα παράπονα και τις καταγγελίες. Μάλιστα σε περίπτωση που οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από την απάντηση της Διοίκησης θα μπορούν να απαιτούν περισσότερη έτευνα. Τη θέση του Συνηγόρου έχει αναλάβει ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης.
TAGS