Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής «Ακραίως» του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως «προχθές το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι σε περίπτωση Grexit, η ΕΚΤ θα μπορεί αν αγοράζει τα ομόλογα χωρίς πλαφόν».

Και εξήγησε: «Θα μπορεί η ΕΚΤ να αγοράζει τα ομόλογα χωρίς πλαφόν των χωρών που δεν μπορούν να πληρώσουν. Παρεμβαίνει η ΕΚΤ, δηλαδή. Τη μετατρέπει σε ευρωπαϊκή καταβόθρα των ομολόγων. Είναι η καταλυτικότερη εξέλιξη τέτοιου χαρακτήρα. Μας έχουν δέσει τώρα με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Θα είναι λιγότερο επώδυνο τώρα γι’ αυτούς το Grexit».

Τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έριξε ο κ. Βρούτσης, για το ενδεχόμενο περικοπής του ΕΚΑΣ, που απαιτούν οι εταίροι. Ο πρώην υπουργός εργασίας τόνισε ότι «δεν υπήρχε θέμα κατάργησης του ΕΚΑΣ. Κακώς μπήκε το θέμα, ευθύνεται ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε: «Βάλαμε τάξη στο ασφαλιστικό με τις μαϊμού συντάξεις και δεν υπήρχε ανασφάλεια αν θα καταβληθούν οι συντάξεις. Τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει. Στόχος δεν ήταν οι χαμηλές συντάξεις. Ηταν η σωτηρία όλου του ασφαλιστικού. Σε επίπεδο διαπραγμάτευσης εμείς είχαμε κλείσει, αρκεί να τηρούνταν οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό εξασφάλιζε ούτε ένα ευρώ μείωση συντάξεων».