Οι κρίσιμες εξελίξεις στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας συζητήθηκαν στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να πηγαίνει με το μέγεθος των κρατών», ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι «πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη ελπίδα, είπε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τον ΕΝΦΙΑ και θα διώξει την τρόικα. Όλα ήταν ψέμα, κοροϊδία, απάτη. Έπαιξε με τη λέξη και τους έλληνες πολίτες και κέρδισε, πήρε την εντολή». 

«Το όχι είναι πορεία προς τη δραχμή. Απροκάλυπτα φανερά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λόμπι της δραχμής» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Θέλουν να μας εξοντώσουν. Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό όπλο. Ήδη κάποιοι βλέπουν με διαφορετικό πρίσμα το ζήτημα» σημείωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι «είναι κρίσιμη η θέση απέναντι στο δημοψήφισμα. Το ΚΚΕ είπε ναι στο δημοψήφισμα για να απορρίψει ο λαός και την εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των θεσμών. Εκβιαστικό δίλημμα από την κυβέρνηση. Να ακυρωθεί ο εκβιασμός και ο φόβος και γι’ αυτό χρειάζονται καθαρές κουβέντες».