Αντίστροφή μέτρηση και το πιθανότερο τη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση νομοσχέδιο των Υπουργείων Υποδομών και Επικρατείας, που θα αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένα εμπόδιο και δεν είναι άλλο από τη σύνθεση του ΕΣΡ

Άλλωστε την δυσαρέσκεια του έχει εκφράσει  ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τη συνέχιση του ιδιότυπου καθεστώτος στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, του οποίου η νόμιμη σύνθεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη σύνθεση,  αφού η θητεία της πλειοψηφίας των μελών του έχει λήξει.   Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν και το νομοσχέδιο είναι έτοιμο εδώ και αρκετές βδομάδες, δεν κατατέθηκε. Φαίνεται μάλιστα ότι η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει διατυπώσει την άποψη ότι το ΕΣΡ λειτουργεί νόμιμα, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αφού ήδη η αναγκαία από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολη στην επίτευξή της.

Για το λόγο αυτό ο Ν. Παππάς αποφάσισε να κατατεθεί τη Δευτέρα το νομοσχέδιο προκειμένου  ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα έχει βέβαια ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις σε σχέση με το ΕΣΡ αφού η στάση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων θα δείξει και τη βούληση του κάθε κόμματος για αυτή τη διαδικασία. Επομένως και σε αυτό το σοβαρό θέμα απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση.