Αυλαία ρίχνει αύριο η πολυσυζητημένη σειρά «Το Νησί». Η τηλεοπτική σειρά που τρέλανε τα μηχανάκια της AGB ολοκληρώνεται με πολλές ανατροπές. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» κορυφαία φιγούρα παραμένει ο πατέρας που κρατάει στα χέρια του το άψυχο κορμί της κόρης του, ενώ το ορφανό κοριτσάκι, η κόρη της Άννας, μεγαλώνει στα χέρια του γιατρού Κυρίτση και της θείας της Μαρία.

Σε μια ανέμελη βαρκάδα, που οργανώνει για την εγγονή του, ο παππούς Γιώργος, ο Στέλιος Μάινας, προδίδεται από την καρδιά του και το σώμα του βυθίζεται στα νερά της Κρήτης μπροστά στα μάτια της 8χρονης.

Η επόμενη σκηνή μεταφέρει τους τηλεθεατές 10 χρόνια αργότερα και η 18χρονη Σοφία καθίσταται μοναδική κληρονόμος του άλλου παπού της, του Βανδουλάκη.

Τότε, η Μαρία και ο γιατρός Κυρίτσης αποκαλύπτουν το μεγάλο μυστικό τους στην Σοφία για να μην το μάθει από τον συμβολαιογράφο.

Η 18χρνη φεύγει για την Αθήνα προς αναζήτηση του βιολογικού της πατέρα, το οποίο τελικά βρίσκει. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Μανόλης Βανδουλάκης γυρνάει τελικά την πλάτη στην κόρη του.

Στη συνέχεια η πλοκή συνεχίζεται στην Αγγλία. Η Σοφία μετακομίζει με τον σύζυγο της στο Λονδίνο. Εκεί τη σκυτάλη παίρνει η εγγονή της Άννας, η Αλέξις, η οποία αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει για πάντα το μυστήριο φτάνοντας στην Κρήτη, αναγκάζοντας τη μητέρα της να την ακολουθήσει ύστερα από πολλά χρόνια.

Στο τελευταίο επεισόδιο θα ενωθούν συναισθηματικά και πάλι μητέρα και κόρη και από τις οθόνες μας θα παρελάσουν όλες οι τραγικές φιγούρες της οικογένειας.Πηγή: Real.gr