Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις απολύσεις στον ΑΝΤ1 και την ξαφνική διακοπή του τηλεοπτικού σταθμού SBC από τον πάροχο DIGEA, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι μετά τη γνωστοποίηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, εντείνονται από τους ιδιοκτήτες Μέσων Eνημέρωσης οι πιέσεις σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, εγκαθιστώντας ένα καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας και εργασιακής ανασφάλειας. Αυτό το καθεστώς ομηρίας ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη και αχειραγώγητη άσκηση  του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Καλούμε τους εργοδότες να απέχουν από ενέργειες που στρέφονται σε βάρος των δημοσιογράφων και να απαξιώνουν έτσι την ποιότητα της δημοσιογραφίας. Να αναλογισθούν ότι μακροπρόθεσμα, εν τέλει, πλήττονται και τα δικά τους συμφέροντα στο βαθμό που θα διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι χειραγωγείται στη χώρα μας η δημοσιογραφία» επισημαίνει η ανακοίνωση και καλεί «τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν και να μεριμνήσουν για την τήρηση της νομιμότητας, καθώς και για τη διασφάλιση του δημοσίου αγαθού της Ενημέρωσης».

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει επίσης ότι στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και είναι έτοιμη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και τη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.