Η σημερινή Ελευθεροτυπία, θυμίζει τις παλιές- καλές εποχές του Κίτσου, όταν η εφημερίδα κατέγραφε το λαϊκό αίσθημα και έμπαινε μπροστά, χωρίς να διστάζει να συγκρουστεί- ελέγχοντας την εξουσία..
Λεηλασία ενός λαού είναι το τίτλος, “Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την περσινή αποτυχημένη συνταγή με την εύκολη αρπαγή του εισοδήματος των απροστάτευτων” ο υπέρτιτλος και όποιος γυρίσει την τελευταία σελίδα, βρίσκει τον “Καιρό” που είναι όλα τα λεφτά: “Αφού δεν τους παίρνουν με τις πέτρες...”
Στο πρώτο θέμα, επισημαίνεται:
“ΚΟΨΙΜΟ φοροαπαλλαγών, περικοπή συντάξεων, μείωση μισθών, επιβάρυνση πλήθους προϊόντων (κυρίως τροφίμων) με ΦΠΑ 23% (από 13%), επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, νερό και φυσικό αέριο, αύξηση τελών κυκλοφορίας και πώληση μέχρι και 100% δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων. Αυτή η νέα επιδρομή στα εισοδήματα και τη δημόσια περιουσία πέρασε από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Υλοποιείται αμέσως και μέχρι το 2015, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 78,4 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στο σύνολό τους τις προσεχείς ημέρες. Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι μαζί με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων είναι η συνταγή που εφαρμόστηκε και πέρυσι, οδηγώντας σε αποτυχία όλους τους στόχους της κυβέρνησης και τη χώρα σε βαθιά ύφεση.”