Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της 5μελούς επιτροπής των διαφημιστικών εταιρειών με τους εκπροσώπους του τραπεζικού κόσμου. Θέμα ήταν φυσικά οι «τοξικές» επιταγές του Alter.
Σε κλίμα συνεννόησης και αμοιβαίας καλής θέλησης πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση μεταξύ της 5μελούς επιτροπής που διαφημιστικών εταιρειών και του τραπεζικού κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, η αποτελούμενη από τους Δημήτρη Μαύρο (διευθύνων σύμβουλος Spot Thompson - πρόεδρος ΕΔΕΕ), Πέτρο Βενέτη (πρόεδρος Leo Burnett), Κώστα Μπάκουλα (οικονομικός διευθυντής UpSet!), Κωνσταντίνο Ρόκο (οικονομικός διευθυντής Initiative) και Ιωάννη Μούργελα (νομικός σύμβουλος), επιτροπή των διαφημιστικών εταιρειών συναντήθηκε την Τρίτη με αντιπροσώπους της Ένωσης Τραπεζών με αντικείμενο συζητήσης το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις επιταγές και τις οφειλές του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζονται θετικές στο να μετατεθούν όλες οι σχετικές επιταγές για το τέλος Ιουλίου.  Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την επιτροπή να ζητά από τις τράπεζες να μην σφραγιστούν άλλες «τοξικές» επιταγές του Alter έως τον Σεπτέμβριο και μέχρι το Πολυμελές Πρωτοδικείο να αποφασίσει επί του αιτήματος του Alter να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δυο μερών ενώ πληροφορίες θέλουν να ορίζεται νέα συνάντηση των διαφημιστικών εταιρειών για την υπόθεση Alter μετά τις 15 Ιουνίου και υπο το φως των όποιων εξελίξεων…

ΠΗΓΗ: advertising.gr