Τα 25 κεράκια της σβήνει φέτος η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), τα 25 αυτά χρόνια χιλιάδες εργαζόμενοι, τεχνικοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνέβαλαν «για να φθάσουν στους δέκτες των τηλεθεατών οι καλύτερες παραγωγές».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ περιλαμβάνει και μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, πριν από περίπου 20 χρόνια, σημείωνε:

Όποιες κι αν είναι οι επιφυλάξεις, όποιοι κι αν είναι οι φόβοι, υπάρχει ένα θετικό στοιχείο, το οποίο από μόνο του αρκεί για να δικαιώσει και το πείραμα και την πραγματικότητα που διαμόρφωσε. Η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στον χώρο της τηλεόρασης και μαζί της η σταδιακή αποδυνάμωση της σκοταδιστικής, αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής μονομέρειας στην πληροφόρηση.

Στο εορταστικό αυτό κλίμα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας ετοίμασαν σειρά δράσεων, ανάμεσα σε αυτές την καμπάνια #giatitv, που θέτει στο επίκεντρό της τον τηλεθεατή και τον κάνει πρωταγωνιστή της, ζητώντας του να πει γιατί βλέπει τηλεόραση και γιατί επιλέγει να περνά χρόνο μαζί της. 

Καθημερινοί άνθρωποι, σε τρία μηνύματα λίγων δευτερολέπτων, διηγούνται τι άφησε στον καθένα τους η ιδιωτική τηλεόραση.