Με τα λιγοστά χρήματα των 450.000 ευρώ η ΕΡΤ προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο πρόγραμμα που θα το παρουσιάσει μέσα στον Ιανουάριο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αλλάζει τα μπρός πίσω, αρκετούς παρουσιαστές των εκπομπών που στρογγυλοκάθονται σε τραπέζια αλλά και τους διευθυντές ενημέρωσης. 

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, την γενική διεύθυνση Ενημέρωσης, αναλαμβάνει ο Σταύρος Καπάτος σύμβουλος ως τα τώρα του Λάμπη Ταγματάρχη, διευθυντής ειδήσεων παραμένει ο Κ. Χαλβατζάκης και το τμήμα Ενημερωτικών εκπομπών ο Φώτης Καφαράκης. 

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα υπάρχουν εκπομπής για την υγεία, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές με το Ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ καθώς και μία νέα μεσημεριανή εκπομπή που θα μεταδίδεται 1-3 και θα αναφέρεται αποκλειστικά στην επαρχία με θέματα και ζωντανές συνδέσεις. Ακόμα ετοιμάζεται βραδινό σώου όχι με πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με πληροφορίες συζητά να παρουσιάσει ο Θανάσης Λάλας. Το πιο σημαντικό από όλα για να φανεί κάποια σπουδαία αλλαγή είναι ότι θα γίνει ένα είδος rotation στους παρουσιαστές που σημαίνει ότι πολλοί από τους σημερινούς θα αντικατασταθούν από άλλους που υπάρχουν στο κανάλι.