Δεν ήταν φίλος μου. Θέλω να πω δεν ξεφαντώσαμε ποτέ μαζί, δεν κλάψαμε ώμο με ώμο. Γνωριζόμαστε όμως καλά. Πάνω κάτω ξεκινήσαμε μαζί σε άλλα μονοπάτια.

Ο Πέτρος αγαπούσε τη μουσική, το ραδιόφωνο και αυτά υπηρέτησε.  Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας συμφώνησε να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των τραγουδιστών.

Αμέσως μετά έδωσε εξετάσεις στην ΕΡΤ και έγινε ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής. Το 1981 εμφανίστηκε σε μεγάλο σχήμα, δίπλα στον Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Διεύρυνε τη συνεργασία του με την ΕΡΤ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Μιλούσαμε πολλές φορές. Για τη τηλεόραση, για τα καλλιτεχνικά του χώρου. Ο Πέτρος ήταν ένα περήφανο παιδί. Δεν μετέφερε ποτέ τα άγχη του και τα προβλήματα του σε άλλους. Είχε ένα χαμόγελο όμορφο, καλού ανθρώπου και ήξερε να ευγνωμονεί αυτούς που τον είχαν βοηθήσει πράγμα σπάνιο.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στηρίχθηκε από τους Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Αλέκο Σακελλάριο, Ρένα Βλαχοπούλου και Τζένη Βάνου την μεγάλη του αδυναμία. Μέχρι το 1989, τραγουδούσε σε λαϊκά κέντρα, συμμετείχε σε συναυλίες και σε μουσικές σκηνές, υπηρετώντας το έντεχνο τραγούδι.

Όταν τον βρήκε ο καρκίνος μετά από όλα τα απαραίτητα δυσάρεστα που σε λυγίζουν, εκείνος πέρα των δικών του στιγμών που κάνεις δεν ξέρει, ήταν  ένας αισιόδοξος ασθενής.  Γίνονται θαύματα, η επιστήμη έχει προχωρήσει, άμα δεν χάσεις τη πίστη σου και τέτοια…..

Τον Πέτρο Κωλέττη τον γνώρισα καλά κυρίως επαγγελματικά. ήταν ένας πολύ ευγενικός και στωικός άνθρωπος.  Πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά νικήθηκε όπως συνήθως συμβαίνει. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11.30 στη Καισαριανή στον Αϊ Γιώργη.  

Και όπως είπε και η επιστήθια φίλη του Μιρέλλα Παπαοικονόμου καλά θα ήταν να τον αποχαιρετούσαμε και εμείς που τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους είχαμε χαθεί. Ας είναι καλός ο Παράδεισός σου Πέτρο.  Η καλοσύνη φωτίζει παντού. Είτε εδώ, είτε ψηλά. Και πολύ πιθανό να έχουν ηχήσει για σένα όμορφες φωνές και πενιές. Θα σε προσέξουν όσοι σε αγάπησαν και πήγαν εκεί πριν από σενα…