Ανοιχτή επιστολή για τις εκλογές της 18ης Νοεμβρίου για το ΔΣ της ΕΡΤ απευθύνει στους συναδέλφους δημοσιογράφος, ο υποψήφιος Διονύσης Μποτώνης. 

Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι ,

Οι  εκλογές στις 18ης Νοεμβρίου  για την ανάδειξη των εκπροσώπων  των εργαζομένων  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  της ΕΡΤ  σηματοδοτεί μια νέα αρχή σε πολλούς  τομείς. Είναι η πρώτη φορά  που οι δημοσιογράφοι  θα μπορούν να εκπροσωπηθούν στο ΔΣ σε μια δύσκολη  συγκυρία για την  πορεία  και λειτουργία της ΕΡΤ , αλλά κυρίως για το δημοσιογραφικό λειτούργημα το οποίο βάλλεται την τελευταία περίοδο.

Αυτή την στιγμή επέλεξα, λοιπόν, να καταθέσω υποψηφιότητα γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις δυσκολίες  για τις οποίες  χρειάζεται πρωτίστως  ΕΝΟΤΗΤΑ και αγώνας για να αντιμετωπιστούν. Με δεδομένο ότι  το πραξικοπηματικό  κλείσιμο της ΕΡΤ δημιούργησε ανεπανόρθωτη  βλάβη σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της. Σε τούτη την χρονική φάση χρειαζόμαστε ενωτικές κινήσεις, ώστε να υπάρχει έλεγχος, συμμετοχή στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις, για την ανόρθωση και την ορθολογική λειτουργία του μεγαλύτερου σήμερα ειδησεογραφικού οργανισμού της χώρας. Σ΄αυτή την προσπάθεια  επιβάλλεται να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος και να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ, δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί, Καλλιτέχνες, ότι είμαστε επιβάτες στο ίδιο καράβι. Η επιτυχία της ΕΡΤ είναι επιτυχία για όλους, η προστασία, αλλά και η διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων, μας φέρνει στην ίδια πλευρά του λόφου. Η αντιπαλότητα και το συγκρουσιακό κλίμα δεν ωφελεί κανέναν και καμία στην προσπάθεια να επιλυθούν ζητήματα που είναι εξόφθαλμα άδικα και δεν υπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία και την  δικαιοσύνη  για όλους μας.

Για όλα αυτά δεσμεύομαι να υπηρετήσω όλους τους συναδέλφους και να αγωνιστώ με δύναμη και διάθεση επιδιώκοντας να είμαι η φωνή όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. 

TAGS