Το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο Γιώργο Ανανδρανιστάκη είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί στο  Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Πλήθος κόσμου έσπευσαν για να αποχαιρετίσουν τον συγγενή, φίλο, συνάδελφο, σύντροφο, δημοσιογράφο, Γιώργο Αναδρανιστάκη που, στα μόλις 48 χρόνια του, έφυγε από τη ζωή, αναπάντεχα, την Κυριακή στις 6:30 το πρωί, έπειτα από ρήξη ανευρύσματος. 

Μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, καθώς επίσης και πλήθος μελών και βουλευτών της κυβέρνησης και στελεχών του κόμματος, ενεργό και δραστήριο μέλος του οποίου υπήρξε ο Γιώργος Αναδρανιστάκης, από την εποχή του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Αναδρανιστάκης αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύντροφό του Μάρσια και τον μικρό τους Στέλιο, και την αγαπημένη μητέρα του, την κυρία Παναγιώτα.

Για τον ιδιαίτερο άνθρωπο Γιώργο Αναδρανιστάκη μίλησαν σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης στους επικήδειους που εκφώνησαν, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «Η Αυγή» Δημήτρης Στούμπος (εκ μέρους των συναδέλφων του στην εφημερίδα) και ο σκιτσογράφος της Αυγής και ραδιοφωνικός παραγωγός του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Βαγγέλης Χερουβείμ (εκ μέρους των συναδέλφων του στο ραδιόφωνο), οι οποίοι συνδέονταν μαζί του με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συναδελφικότητας επί δεκαετίες.

Για την «υποδειγματική ευσυνειδησία και εντιμότητα», την ευρυμάθεια του Γ. Αναδρανιστάκη και τη μεγάλη αγάπη του που ήταν ο Πολιτισμός, μίλησε ο Νίκος Φίλης, παρατηρώντας ότι ο Γιώργος ήταν αριστερός μέσα στο χιούμορ, μέσα στη ζωή. Επισημαίνοντας τη διαφορετική αντίληψη και προσέγγισή του για τα πράγματα, μέσα από τον πολιτισμό και τον αριστερό προσδιορισμό του, ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι και στο οικονομικό ρεπορτάζ (σ.σ. το οποίο κάλυπτε στην Αυγή) ο Γ. Αναδρανιστάκης αναζητούσε μέσα από τους αριθμούς μια διαφορετική προοπτική.

«Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο της γνώσης, της δράσης, του ευθύβολου χιούμορ. Έναν νέο αγχωμένο όχι μόνον, ούτε κυρίως με την αβάσταχτη καθημερινότητα που ζούμε μέσα στις συνθήκες της κρίσης, αλλά αγχωμένο για να προλάβει αυτά για τα οποία, με εμπιστοσύνη στις ιδέες της αριστεράς, ονειρευόταν και έβλεπε άλλοτε να έρχονται και άλλοτε να ξεμακραίνουν», είπε. Τονίζοντας το εύρος της μόρφωσης και των ενδιαφερόντων του, ο Ν. Φίλης (σ.σ. που διετέλεσε διευθυντής της Αυγής) υπογράμμισε ότι η εφημερίδα ευτύχησε ανά τις δεκαετίες να έχει χρονογράφους όπως τον Κώστα Βάρναλη, τον Απόστολο Σπήλιο, τον Ασημάκη Γιαλαμά και τον Γιώργο Αναδρανιστάκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, ενόσω εργαζόταν στο Κόκκινο, αρθρογραφούσε συστηματικά στην Αυγή

«Δεν είναι αυθάδεια η σύγκριση», είπε ο Ν. Φίλης. «Κάθε εποχή έχει τους γραφιάδες της, τους γραμματικούς της», συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, με κοφτερό χιούμορ, που δεν χαριζόταν. Επισήμανε ότι «γι αυτό και υπέστη την μνησίκακη επίθεση, τις δικαστικές διώξεις, τις ειρωνείες ισχυρών παραγόντων που ο Αναδρανιστάκης στηλίτευσε τη συμπεριφορά τους ή, ακριβέστερα, τους διακωμώδησε», συμπληρώνοντας ότι «δεν καταδέχθηκε την εύκολη προσωπική επίθεση για την επίθεση» και πως «σκιαγράφησε φιγούρες, που σηματοδοτούσαν τη λυσσασμένη επίθεση των κονδυλοφόρων του συστήματος απέναντι στο ανερχόμενο κύμα της λαϊκής αντίστασης και τη λαϊκή αξίωση για τη δημοκρατική ανατροπή».